Hallo, hoe kunnen we je helpen?

Support > Boeken zonder te wachten

Boeken zonder te wachten

In combinatie met het vernieuwde boekingsscherm, hebben we het boeken van facturen en bonnetjes nu nog sneller gemaakt. Voorheen moest je in het boekingsscherm wachten tot de boeking daadwerkelijk gemaakt was, voordat je naar de volgende boeking ging. Dit is vanaf nu veranderd.

Wat is er veranderd?

1. Boeking wordt op de achtergrond gemaakt
Na het verzenden van een boeking wordt er eerst door TriFact365 gevalideerd of de boeking aan de door ons gestelde eisen voldoet. Als dit het geval is, dan ga je direct door naar het volgende document. De boeking wordt vervolgens op de achtergrond naar het boekhoudpakket verstuurd.

Dit betekent dat je niet meer hoeft te wachten op een reactie van het boekhoudpakket. Dit levert veel tijdbesparing op, omdat het soms meerdere seconden (!) duurt voordat een boekhoudpakket de boeking heeft geaccepteerd (of geweigerd).

2. Meldingen over mislukte boekingen
Indien de boeking succesvol is gemaakt, dan blijft de werking van TriFact365 ongewijzigd. Indien de boeking is mislukt, dan krijg je een melding in je scherm te zien. Zie een voorbeeld hieronder.

  • Deze melding verschijnt rechtsboven in het boekingsscherm, vlak onder de menubalk.
  • In deze melding vermelden we de naam van de relatie, het factuurnummer én de reden waarom de boeking is mislukt.
  • De mislukte boeking zal als één van de eerstvolgende documenten in de verwerkingsvolgorde terugkomen zodat je deze kunt aanpassen en opnieuw kunt verzenden.

3. Volgorde van de te verwerken documenten
Zoals hierboven aangegeven, verandert de volgorde van de te verwerken documenten wanneer een boeking is mislukt. Daarnaast hebben we ook een aanpassing gemaakt in het overslaan van de documenten. De verwerkingsvolgorde is nu als volgt:

  1. Alle documenten van oud naar nieuw o.b.v. uploaddatum, die nog niet eerder zijn overgeslagen.
  2. Alle overgeslagen documenten, beginnend bij documenten die het langst geleden zijn overgeslagen.
  3. Indien een boeking mislukt is, zal deze vooraan in de rij worden gezet. Deze hebben dus altijd de hoogste prioriteit.