Verhoging lage BTW-tarief van 6% naar 9%

UPDATE: Bekijk hier welke aanpassingen per boekhoudpakket gedaan zijn.

Per 1 januari 2019 zal het lage BTW-tarief worden verhoogd naar 9%. Dit heeft een significante invloed op het voeren van de administratie. De laatste keer dat een BTW-tarief is veranderd was in 2012. Toen werd het hoge BTW-tarief verhoogd van 19% naar 21%.

logo belastingdienst

Wanneer 6% en wanneer 9%?
Het kabinet vindt dat ondernemers al genoeg administratieve lasten hebben. Vindt een prestatie in 2019 plaats, maar is de betaling in 2018 voldaan? Dan geldt hiervoor het 6%-tarief. Denk hierbij bijvoorbeeld aan concert- of seizoenkaarten die in 2018 worden betaald, terwijl de evenementen pas in 2019 plaatsvinden. Pas voor betalingen vanaf 1 januari 2019 geldt het 9%-tarief.

Binnen TriFact365 zullen de nodige aanpassingen gedaan worden. Op basis van het factuurdatum van de factuur zal bepaald worden of 6% of 9% gehanteerd wordt. Afhankelijk van het boekhoudpakket waarmee je werkt, zal dit overgenomen worden uit de administratie of door TriFact365 zelf worden bepaald.

Het belangrijkste: In TriFact365 hoef je geen handelingen te verrichten om deze transitie goed te laten verlopen. Zorg dat de nodige aanpassingen in het boekhoudpakket zijn gedaan, TriFact365 doet de rest.

Heb je vragen over de BTW-verhoging en hoe TriFact365 hiermee omgaat?
Neem contact op met onze supportafdeling.

Nieuwste artikelen

Bekijk alle artikelen