Robotic Process Accounting voor de boekhouding

Versnel je boekhouding met Robotic Process automation

pijl die naar Start Gratis wijst met tekst 17.000 organisaties werken al met TriFact365
Mensenvinger en robotvinger raken elkaar aan voor accountancy software en robotic process automation.

Ontdek alle voordelen van TriFact365

  • Eén plek in de cloud voor al je facturen en bonnetjes
  • Een simpele structuur voor je hele organisatie
  • Automatisch boekingsvoorstel binnen enkele seconden
  • PDF-splitter waarmee je in één keer een stapel facturen kunt scannen en verwerken
  • Inclusief werkstromen voor digitaal goedkeuren van facturen
  • Mobiele app voor fotograferen van bonnetjes

Wat is Robotic Process Automation?
Iedere accountant of ondernemer kent het wel: de tijdrovende administratieve werkzaamheden. Ze zorgen ervoor dat er weinig ruimte overblijft voor werkzaamheden die écht waarde creëren voor de organisatie. Robotic Process Automation en TriFact365 kunnen een digitaal handje helpen om deze werkzaamheden te automatiseren waardoor kostbare tijd bespaard kan worden.

Robotic Process Automation (RPA) is een techniek die organisaties helpt bij het ontzorgen van medewerkers door routine taken te automatiseren. RPA kan met software-robots de werkzaamheden van medewerkers nabootsen en herhalen. RPA-software is vaak eenvoudig te implementeren en de kosten zijn laag. Er hoeven namelijk geen aanpassingen gedaan te worden in de bestaande systemen. RPA-software kun je zien als jouw nieuwe virtuele collega. Naast lage implementatie kosten heeft hij nog een aantal andere voordelen:

  • Robot maakt geen fouten
  • Robot is 24/7 beschikbaar
  • Robot is nooit ziek

Medewerkers kunnen zich hierdoor gaan richten op complexere taken zoals advies werkzaamheden. Zo creëren zij meer waarde voor de organisatie.

Robotic Process Automation en TriFact365
TriFact365 is cloudsoftware die RPA als bouwsteen hanteert. Routinematige werkzaamheden kunnen met TriFact365 eenvoudig geautomatiseerd worden. Facturen kunnen via de e-mail, webportal en mobiele app ingediend worden bij TriFact365. De facturen worden automatisch herkend en natuurlijk wordt ook een automatisch boekingsvoorstel gepresenteerd.

Daarnaast automatiseer je eenvoudig fiatteringsstromen met de autorisatiemodule van TriFact365. De facturen volgen een autorisatieflow zodat deze langs alle fiatteurs gaan. Gebruikers kunnen parallel of na elkaar, verplicht en/of optioneel fiatteren. De virtuele collega, TriFact365, stuurt een e-mail naar de betreffende gebruiker wanneer facturen klaarstaan ter goedkeuring.

Het goedkeuren van facturen kan ook via de mobiele app. Push notificaties worden automatisch verstuurd wanneer facturen klaarstaan. Er blijven zo geen facturen liggen en facturen kunnen niet kwijtraken in het administratieve proces.

De toekomst van Robotic Process Automation en TriFact365
Volledige automatisering is op dit moment qua technologie nog niet mogelijk. Voorlopig blijven er handelingen die handmatig gedaan moeten worden om de boekhouding te voeren. Maar het volledig automatisch doorboeken komt steeds dichterbij. Bij TriFact365 werken we dagelijks aan het optimaliseren van de factuurherkenning met gebruik van slimme algoritmes. De toepassing van regelherkenning leidt ertoe dat alle boekingsregels direct uitgesplitst kunnen worden op het boekingsvoorstel. Zo komt no-hands accounting elke dag weer een stapje dichterbij en kan de virtuele collega binnenkort fulltime aangenomen worden.

Zelf alle voordelen ervaren van Robotic Process Automation?

PLUG & PLAY: Binnen 1 minuut GRATIS aan de slag zonder verplichtingen!