Digitale Factuurverwerking, 8 voordelen op een rij

Automatiseer je administratie, bespaar tijd met de voordelen van digitale factuurverwerking.

pijl die naar Start Gratis wijst met tekst 17.000 organisaties werken al met TriFact365

1. Wereldtop in gebruiksvriendelijke cloudsoftware

Vanaf de start kan je alles zelf regelen en binnen 15 minuten heb je de eerste facturen verwerkt. Ook bij de ingebruikname van extra functies zijn schermen eenvoudig en kun je alles zelf instellen. Heb je ons toch nodig dan is persoonlijke ondersteuning snel en doeltreffend. Onze extra aandacht voor eindgebruikers maakt verschil en levert je organisatie tijdsbesparing op.

Laptop en smartphone met software van TriFact365 voor factuurverwerking

2. Voor alle zakelijke documenten

TriFact365 is een universeel aanleverportaal voor zakelijke documenten die met de administratie te maken hebben. Dagelijks worden wereldwijd hoge volumes inkoopfacturen, verkoopfacturen, bonnen en declaraties aangeleverd. Aanlevering van documenten vindt plaats via e-mail, webportaal of iOS/Android app.

Digitale aanlevering leidt tot minder personeelskosten en minder papierwerk, dus minder belasting voor het milieu, waardoor je organisatie ook milieuvriendelijk bezig is.

3. Realtime inzicht in de status van facturen

Met TriFact365 heeft het management direct inzicht in de status van een factuur. Ook als gebruiker kun je, afhankelijk van de toegekende rechten, meekijken in de facturenstroom. Je weet altijd waar of bij wie een factuur zich bevindt. Hierdoor bewaak je doeltreffend alle openstaande handelingen.

4. Supersnel facturen boeken

TriFact365 gebruik op grote schaal slimme algoritmen, eigenlijk is dit de truc waarmee we de complete factuurverwerking naar topniveau brengen. In een paar seconden staat het boekingsvoorstel voor je klaar. Voortaan hoef je alleen nog maar een visuele controle uit te voeren bij het inboeken van facturen.

Eén simpele muisklik is meestal voldoende om de factuur in je administratie te boeken zodat deze direct gereed is voor BTW aangifte.

Met slimme algoritmen heb je alle facturen in no-time geboekt

Computerschermen met algoritmen voor factuurverwerking met TriFact365

5. Meer grip en controle

Krachtige werkstromen zijn beschikbaar voor het digitaal autoriseren van documenten via portal of mobiele app. Het fysiek verplaatsen van facturen voor een handtekening is verleden tijd. Je weet altijd bij wie of waar een factuur zich bevindt en bent nooit meer facturen kwijt.

6. Minder fouten

Gegevens op de factuur worden automatisch gecontroleerd en vergeleken met de gegevens uit de database. Zo filtert TriFact365 automatisch dubbele facturen eruit. Een ander voorbeeld is de snelle visuele controle van IBAN nummer, handig voor controle van betalingen.

7. Online archief

Iedere gebruiker bouwt een eigen archief op met documenten dat eenvoudig doorzoekbaar is. Dit digitale archief bespaart klanten papier, ruimte en vooral tijd omdat alle documenten veilig zijn opgeslagen en snel zijn terug te vinden.

8. Makkelijk te integreren

TriFact365 integreert eenvoudig met financiële systemen zoals boekhoudpakketten en ERP software. Koppelingen zijn beschikbaar voor de complete top 10 in Nederland.

Nog meer voordelen..

Complete digitale factuurverwerking van A to Z op topniveau, toonaangevend in nauwkeurige factuurherkenning én bloedsnelle boekingsvoorstellen, dat is TriFact365. Met de kant-en-klare Document Hub verzamel je eenvoudig en snel alle facturen van leveranciers, klanten en andere organisaties. De automatische sorteerrobot bekijkt ieder binnengekomen document en sorteert deze naar documenttype (Inkoop/Verkoop etc), waarna automatisch de juiste Workflow start. Bevorder samenwerking in je organisatie door gebruik te maken van GRATIS aanlevergebruikers. Boekhouden wordt eenvoudig en veel minder foutgevoelig met de ingebouwde controles op bijvoorbeeld dubbele facturen en IBAN nummer. Benut TriFact365 voor kant-en-klare boekingen tot op regelniveau die binnen enkele seconden verschijnen. Het digitale online archief met audit trail maakt de propositie compleet. Kortom, TriFact365 is topkwaliteit in digitale factuurverwerking software.  

Wil je meer weten over digitale factuurverwerking met TriFact365? Ik beantwoord graag al je vragen.

Rick Spek Sales TriFact365

Rick Spek, Sales Consultant TriFact365

Veelgestelde vragen

Wat is digitale factuurverwerking?

Digitale factuurverwerking betreft het hele automatiseringsproces dat een leveranciersfactuur doorloopt, dus vanaf het moment van ontvangst, de aanvullende werkstromen, de automatische journaalposten in het boekhoudpakket tot het klaarzetten van de betaling en de archivering met audit trail.

Hoe bepaal ik de voordelen van digitale factuurverwerking software?

Bepaal eerst hoe de huidige werkprocessen zijn ingericht en vergelijk deze met de werking van digitale factuurverwerking. Analyseer de verschillen en zet de voor-en nadelen op een rij, waarna je een besluit neemt. Met TriFact365 Software heb je 30 dagen GRATIS en vrijblijvend de tijd om alle voordelen kritisch te beoordelen.

Hoeveel kosten kan ik besparen met digitale factuurverwerking?

Voor een gemiddelde toepassing in het MKB schatten wij in dat ongeveer 70% kostenbesparing mogelijk is. In situaties waarbij nog veel papieren facturen worden verwerkt kan dit oplopen tot een kostenvoordeel van 90%. Goed om te weten: TriFact365 hanteert de scherpste tarieven in de markt, daarmee heb je het eerste kostenvoordeel al voor het grijpen.

Waarom switchen naar digitale factuurverwerking?

Digitale factuurverwerking levert forse kostenbesparingen op, door vergaande automatisering kun je de arbeidskosten tot wel 90% verlagen. Daarnaast versnel je de doorloopsnelheid waarmee facturen worden verwerkt, met als bijkomend voordeel actuelere rapportages en btw aangiftes. Tenslotte draag je met papierloze factuurverwerking een steentje bij voor een beter milieu!

Wat is speciaal aan TriFact365 voor factuurverwerking?

TriFact365 is dé nieuwe standaard voor accountants en het MKB op het gebied van digitale factuurverwerking. We bieden het complete factuurverwerkingsproces op topniveau aan, daarbij ontvang je geïntegreerd de TriFact365 Scan & Herken software, deze is bloedsnel en toonaangevend nauwkeurig in factuurherkenning. TriFact365 ontvangt niet voor niets de meeste 5 sterrenwaarderingen van alle Apps gemeten over alle Top 10 ERP- en boekhoudpakketten!

Hoe start ik met TriFact365

TriFact365 is eenvoudig in gebruik te nemen en koppel je eenvoudig met je boekhoudpakket, zonder dure consultants heb je in 15 minuten digitale factuurverwerking gratis ingericht. START GRATIS.

Koppel TriFact356 software eenvoudig met je boekhoudpakket

Alle logo's van boekhoudpakketten waarmee TriFact365 koppelt

Zelf alle voordelen ervaren van Scan en Herken?

PLUG & PLAY: Binnen 1 minuut GRATIS aan de slag zonder verplichtingen!