TriFact365 introduceert… automatische regelherkenning voor inkoop- en verkoopfacturen

Bij TriFact365 kijken we naar de wensen van klanten voor het verder verbeteren van onze software. Met stip op nr. 1 stond de wens om factuurregels van facturen automatisch uit te splitsen en te verwerken in het boekingsvoorstel. Aan deze functionaliteit hebben we jaren gewerkt en deze draait sinds april 2020 nu al een flinke tijd in BETA voor veel klanten.

Hoe werkt het?

Met ingang van april 2020 worden alle facturen automatisch gescand op meerdere regels en uitgesplitst in het boekingsvoorstel. Beheerders kunnen op administratiniveau eenvoudig de BETA regelherkenning aanzetten om deze tijdbesparende functionaliteit te activeren.

Wanneer onze herkenningsalgoritmen factuurregels hebben gevonden én gevalideerd, worden de factuurregels weergegeven in het boekingsvoorstel. TriFact365 neemt automatisch de regelomschrijvingen, bedragen en BTW-bedragen over van de factuur. Door onze database van miljoenen boekingen te combineren met machine learning, kan TriFact365 aanvullend ook de juiste grootboeken en BTW-codes koppelen aan de verschillende factuurregels. Als gebruiker bespaar je veel tijd doordat het handmatig aanmaken én invullen van boekingsregels niet meer nodig is.

Boekingsregels automatisch uitgesplitst door regelherkenning in scan en herken software van TriFact365.

Boekingsregels samenvoegen

Niet in alle gevallen is het automatisch uitsplitsen van factuurregels wenselijk. Daarom hebben we aanvullende optie toegevoegd om boekingsregels samen te voegen. Dit houdt in dat alle regels met dezelfde BTW-code worden samengevoegd, zodat je nog wel eenvoudig de BTW-splitsing kunt maken in je boekingen. Je kunt per relatie aangeven of je de boekingsregels standaard samengevoegd wilt hebben of niet.  

Samengevoegde boekingsregels in scan en herken software van TriFact365

Probeer TriFact365 nu 30 dagen gratis!

Werk je nog niet met TriFact365 en wil je wel graag tijd en geld besparen met automatische regelherkenning? Vraag hier direct een proefversie aan! Je kunt meteen beginnen met testen en TriFact365 gedurende 30 dagen uitproberen. 

Nieuwste artikelen

Bekijk alle artikelen