Hallo, hoe kunnen we je helpen?

Support > Facturen boeken > Automatische regelherkenning

Automatische regelherkenning

Met behulp van automatische regelherkenning kunnen de regels op facturen direct uitgesplitst worden in het boekingsvoorstel. Je kunt deze functie eenvoudig activeren via de Administratie-instellingen.

  1. Ga in TriFact365 naar Instellingen (tandwiel) > Administraties en dubbelklik op de administratie.
  2. Ga naar het tabblad Instellingen en zet Automatische regelherkenning op JA.
Boekingsinstellingen: Automatische regelherkenning: Ja

Controleren

Wanneer TriFact365 de verschillende regels van een factuur heeft herkend én gevalideerd, zullen deze automatisch weergegeven worden in het boekingsvoorstel. De volgende gegevens nemen we over van de factuur:

  • Regelomschrijving
  • Bedrag (excl. BTW)
  • BTW-bedrag
  • Bedrag (incl. BTW)

Automatische grootboekherkenning

Op basis van opgebouwde historie zal TriFact365 grootboeken automatisch voorstellen indien de factuur uitgesplitst kan worden in meerdere regels. Hierbij gelden de volgende aandachtspunten: 

  1. Wordt er één regel herkend én is er een standaardrekening ingesteld bij de relatie? Dan wordt de standaardrekening overgenomen op de boekingsregel. 
  1. Worden er meerdere regels herkend, dan wordt op basis van de opgebouwde historie grootboeken voorgesteld voor de verschillende regels. De standaardrekening wordt in dit geval NIET overgenomen. 
Uitgesplitste boekingsregels

  1. Worden er meerdere regels herkend, maar TriFact365 kan alleen een voorstel doen voor een gedeelte van de regels? Dan worden de overige regels rood gemarkeerd. Door deze zelf aan te vullen kan TriFact365 hier weer van leren voor de volgende voorstellen. 
Uitgesplitste boekingsregels zonder ingevuld grootboek

Boekingsregels samenvoegen

Wil je de factuur niet uitgesplitst verwerken? Dan kun je het vinkje Boekingsregels samenvoegen gebruiken. Boekingsregels met hetzelfde BTW-percentage worden nu samengevoegd tot één regel.

Tip!

Stel per leverancier in of de boekingsregels automatisch samengevoegd moeten worden. Je vindt deze instelling bij de stamgegevens van de leverancier.

Samengevoegde boekingsregels