Hallo, hoe kunnen we je helpen?

Support > Aanleveren, uploaden en archiveren > Automatische e-mails doorsturen instellen (bijv. Gmail)

Automatische e-mails doorsturen instellen (bijv. Gmail)

Om automatisch facturen door te sturen via bijvoorbeeld een Outlook- of Gmail-account, heb je de mogelijkheid om een doorstuurregel in te stellen in je e-mailprogramma.

Stap 1
Stel regels in voor het automatisch doorsturen van e-mails naar het unieke e-mailadres van jouw administratie. Dit unieke e-mailadres kun je vinden bij Administraties via Instellingen (tandwiel) in de kolom Mailbox.

Tabel met administraties in TriFact365 met per administratie: naam, e-mailadres, koppeling, autorisatie ja/nee, procuratie ja/nee, inboeken voor procuratie ja/nee, e-mailherinnering ja/nee.

Denk bij het opstellen van de regels aan het volgende:

  • Stuur ik alle e-mails door naar TriFact365 of alleen die met een PDF- of UBL-bestand in de bijlage?
  • Stuur ik de e-mails door vanuit een e-mailbox (bv. Inkoop@bedrijfsnaam.nl) of vanuit een map binnen een e-mailbox (bv. Map – Inkoop onder administratie@bedrijfsnaam.nl)?

Voor meer uitleg over het instellen van regels, zie:

Stap 2
Voor een Gmail-account wordt er nu een verificatielink verstuurd naar het unieke e-mailadres in TriFact365. Ga in TriFact365 naar de Mailbox. Hier vind je een e-mail verstuurd door forwarding-noreply@google.com met als onderwerp ‘Gmail forwarding confirmation’. Door de Details (Vergrootglas) te openen vind je een .txt bestand als bijlage. In dit bestand staat de verificatielink.

gmail-forwarding-confirmation.txt