Hallo, hoe kunnen we je helpen?

Support > BTW-verhoging van 6% naar 9% (Unit4 Multivers)

BTW-verhoging van 6% naar 9% (Unit4 Multivers)

Op 1 januari 2019 zal het lage BTW-tarief worden verhoogd naar 9%. In TriFact365 zijn hier de nodige aanpassingen voor gedaan. Lees hieronder waar je op moet letten als je werkt met Unit4 Multivers.

Lees hier meer informatie over de BTW-verhoging in Unit4 Multivers.

Aanpassen van BTW-tarieven in Unit4 Mulitivers Online

Aanpassen van BTW-tarieven in Unit4 Mulitivers Online
In Unit4 Multivers kun je vanaf versie 10.10 bij de BTW-codes verschillende tarieven vastleggen. Ga hiervoor naar Onderhoud BTW BTW-tarieven en voeg een nieuw tarief toe aan de betreffende BTW-code.

BTW codes Unit4

In TriFact365 worden de verschillende tarieven per BTW-code overgenomen. Zorg wel dat in TriFact365 de stamgegevens zijn bijgewerkt. Bekijk hier hoe je de stamgegevens bijwerkt in TriFact365. Wanneer je nu een factuurdatum van 1 januari 2019 of later invult, zal automatisch 9% worden berekend.

Aanpassen van BTW-tarieven in Unit4 Mulitivers Server

Aanpassen van BTW-tarieven in Unit4 Mulitivers Server
Werk je met een lokale serverinstallatie van Unit4 Multivers? Dan heb je versie 10.10 nodig om verschillende tarieven vast te kunnen leggen bij de BTW-codes.

Vervolgens dien je ook een nieuwe installatie uit te voeren van de TriFact365-koppeling. Deze installatie zullen we in de loop van december beschikbaar stellen.

Het is niet verplicht om met verschillende tarieven per BTW-code te werken. Je kunt er ook voor kiezen om een extra BTW-code aan te maken met het nieuwe tarief. In dat geval is een nieuwe installatie van de TriFact365-koppeling niet nodig.

Zorg wel dat in TriFact365 de stamgegevens zijn bijgewerkt. Bekijk hier hoe je de stamgegevens bijwerkt in TriFact365.