Support > Beheer en instellingen > Gebruiker verwijderen

Gebruiker verwijderen

LET OP

Om een Gebruiker te verwijderen dien je Beheerder te zijn.

Wil je een Gebruiker verwijderen? Doorloop het volgende stappenplan om dit succesvol te doen.

STAP 1
Maak je gebruik van Inboeken voor procuratie? Zorg dat alle documenten voor de aan te passen autorisatie- en/of procuratieschema’s zijn goedgekeurd en in het Archief van TriFact365 staan.

STAP 2
Verwijder de Gebruiker uit de autorisatie- en/of procuratieschema’s.

STAP 3
Ga naar het dashboard en klik op Autorisatie-overzicht en/of Procuratie-overzicht. Vink de documenten aan die gekoppeld zijn aan het schema waar de Gebruiker in zat en stop deze documenten.

STAP 4
Hierna worden de documenten opnieuw in de Werkvoorraad gezet en kan een nieuw schema worden aangesproken zonder de Gebruiker die verwijderd moet worden. Zo kan de documentverwerking blijven doorgaan.

STAP 5
Daarnaast is het zaak dat er gecontroleerd wordt of er nog afgekeurde documenten zijn waarbij de Gebruiker een rol heeft gehad. Ga hiervoor naar de Werkvoorraad en filter op de status Afgekeurd en op de administratie(s) waarin deze Gebruiker een rol heeft gehad. Plaats de afgekeurde documenten terug naar Controleren of verwijder ze uit de portal.

STAP 6
Ga naar Instellingen (tandwiel) het tandrad en klik op Gebruikers. Klik op het menu (•••) in de kolom Naam en selecteer de actie Verwijderen. De Gebruiker wordt nu verwijderd.