Support > Beheer en instellingen > Twee-factor-authenticatie instellen

Twee-factor-authenticatie instellen

Met behulp van twee-factor-authenticatie voeg je een extra beveiligingslaag toe aan je account. Lees in dit artikel hoe je twee-factor-authenticatie kunt instellen

Twee-factor-authenticatie instellen
  1. Ga in TriFact365 naar je Gebruiker-icoontje in de blauwe menubalk en open Persoonlijke instellingen.
  2. Zet Twee-factor-authenticatie op JA.
  3. Scan de QR-code die verschijnt op je scherm met een Authenticator app. Wij raden aan om Google Authenticator (Android / iOS) te gebruiken, maar er zijn meerdere apps geschikt.
  4. Vul de code in die verschijnt in de Authenticator app en klik op Volgende.
  5. Vul in het volgende scherm je telefoonnummer in. Indien je deze al eerder hebt opgegeven bij de Persoonlijke instellingen, dan zal deze worden voorgevuld. Dit telefoonnummer gebruiken we voor het eventuele herstellen van twee-factor-authenticatie bij je Gebruiker.

Twee-factor-authenticatie is hierna succesvol ingesteld.

Twee-staps-verificatie instellen in TrIFact365
Telefoonnummer instellen om twee-staps-verificatie mee te resetten in TriFact365

Inloggen met twee-factor-authenticatie

Nadat je ingelogd bent met je e-mailadres en wachtwoord, dien je nog een extra stap uit te voeren.

1. Open de Authenticator app en vul de gegeneerde code in.
  2. Eventueel kun je de optie Browser onthouden (7 dagen) aanvinken. Je hoeft dan geen code meer in te vullen wanneer je inlogt in deze browser voor 7 dagen.
Het scherm waarin je bij het inloggen in TriFact365 een code kan invullen uit de Authenticator app. Onder de code is de optie om de browser 7 dagen te onthouden

LET OP
Het inlogproces mag maximaal vijf minuten duren. Indien je deze tijd overschrijdt, wordt je automatisch weer uitgelogd en bij de eerstvolgende actie teruggestuurd naar het inlogscherm. Je dient nu opnieuw in te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Problemen met inloggen

Lukt het niet om in te loggen met een code? Selecteer dan de optie Problemen met inloggen? Je kunt dan een sms-code aanvragen waarmee je twee-factor-authenticatie opnieuw kunt instellen.

Deze sms-code wordt verstuurd naar het telefoonnummer dat is opgegeven bij de Persoonlijke instellingen. Daarnaast wordt er ook een bevestiging van deze aanvraag verstuurd naar het gekoppelde e-mailadres.

1. Klik op de knop Sms-code versturen om de code te ontvangen.
  2. Vul de code in die je hebt ontvangen en selecteer Verder.
  3. Je wordt nu gevraagd twee-factor-authenticatie opnieuw in te stellen conform de eerder genoemde stappen.
2FA herstellen: Klik op de knop hieronder om een sms-code aan te vragen waarmee je twee-factor-authenticatie opnieuw kunt instellen. Hieronder een blauwe knop met de tekst "sms-code versturen.
TriFact365 2factor authenticatie herstellen: Vul hieronder de ontvangen sms-code in. Geen sms-code ontvangen? Klik op 'Terug' en vraag een nieuwe code aan.

Twee-factor-authenticatie uitschakelen

Indien je twee-factor-authenticatie niet meer wilt gebruiken, kun je dit uitschakelen.

1. Ga in TriFact365 naar je Gebruiker-icoontje in de blauwe menubalk en open Persoonlijke instellingen.
  2. Zet Twee-factor-authenticatie op NEE.
  3. Vul vervolgens je wachtwoord in om het uitzetten van twee-factor-authenticatie uit te zetten.

Beheerders binnen een TriFact365-omgeving hebben ook de mogelijkheid om twee-factor-authenticatie uit te schakelen bij gebruikers.

1. Ga in TriFact365 naar Instellingen (tandwiel) > Gebuikers > Vergrootglas achter de betreffende gebruiker.
  2. Zet Twee-factor-authenticatie op NEE.