Support > Beheer en instellingen > Standaard omschrijving voor inkoop- en verkoopfacturen

Standaard omschrijving voor inkoop- en verkoopfacturen

Bij het boeken van facturen worden er vaak standaard omschrijvingen gebruikt. Op administratieniveau kun je een standaard factuuromschrijving instellen voor inkoopfacturen en verkoopfacturen. Dit kun je doen met zogeheten ‘labels’.

1. Ga naar Instellingen (tandwiel) > Administraties en dubbelklik op de administratie.
  2. Op het tabblad Instellingen vind je onder Boekingsinstellingen de velden Standaard omschrijving voor inkoopfacturen en Standaard omschrijving voor verkoopfacturen.
  3. Selecteer in de dropdown de labels die je wilt gebruiken. Deze zullen vervolgens in het veld daarnaast worden geplaatst.
  4. Klik op Opslaan.
Standaard omschrijving voor inkoopfacturen (Selecteer label), Standaard omschrijving voor verkoopfacturen (selecteer label).

Wat zijn labels?

Bij de administratie-instellingen kun je labels invoegen en instellen als standaardomschrijving. Deze labels hebben betrekking op een veld die in het boekingsscherm wordt vastgesteld en worden daar in het omschrijvingsveld weergegeven. Wanneer je de boeking verzendt, worden deze labels geconverteerd naar de waarde die in de bijbehorende velden waren ingevuld.

De volgende labels kunnen worden gebruikt en werken alleen als de tekst tussen blokhaken is geplaatst:

• [crediteurcode]
  • [crediteur]
  • [debiteurcode]
  • [debiteur]
  • [factuurnummer]
  • [factuurdatum]
  • [maand]
  • [periode]