Vreemde valuta (AFAS)

Valutabedrag omrekenen vanaf 10 september 2020

Vanaf donderdag 10 september 2020 zal TriFact365 de boeking automatisch omrekenen naar de basisvaluta van de administratie. Hiervoor dien je wel de meest recente versie van de GetConnectoren te installeren. Klik hier om de nieuwste versie te downloaden.

LET OP: Boeken in valuta is niet mogelijk voor Small Business.

Met TriFact365 kun je direct facturen in de juiste valuta boeken in AFAS. Maak je geen gebruik van valuta in AFAS? Laat het veld Valuta in TriFact365 dan leeg. De factuur zal vervolgens in Euro’s geboekt worden.

Valuta toevoegen aan de AFAS-administratie
Om in valuta te kunnen boeken, moeten valuta worden toegevoegd aan de administratie. Ga hiervoor in AFAS naar Algemeen > Inrichting > Landinstellingen > Valuta en voeg de benodigde valuta toe.

Valuta toevoegen aan een relatie in AFAS
Daarnaast dien je ook valuta toe te wijzen en toe te voegen aan de relatie in AFAS.
Ga hiervoor bij de betreffende relatie naar het tabblad Valutatoewijzingen en voeg de valuta toe. Je kunt deze nu vervolgens via het tabblad Algemeen instellen als standaardvaluta.

Valuta toevoegen aan het grootboek in AFAS
Vergeet niet ook valuta toe te wijzen en toe te voegen aan het grootboek en eventueel de BTW-rekening in AFAS. Ga hiervoor bij het betreffende grootboek naar het tabblad Valutatoewijzingen en voeg de valuta toe.