Support > Beheer en instellingen / > Vrijgesteld van BTW

Vrijgesteld van BTW

In TriFact365 is het mogelijk om een niet BTW-plichtige administratie te voeren. Hiervoor zijn aanvullende instellingen vereist.

Ga in TriFact365 naar Instellingen Administraties Potlood Instellingen. Zet vervolgens Vrijgesteld van BTW op Ja en klik op Opslaan.

Vervolgens zullen alle boekingsvoorstellen standaard worden gepresenteerd met een bedrag inclusief BTW. Daarnaast zal standaard de BTW-code ‘Geen BTW’ of ‘Geen’ worden geselecteerd.

SnelStart

Let op: In SnelStart moeten de grootboekfuncties van de grootboekrekeningen ‘Geen BTW’ ondersteunen. Anders kan het zijn dat de boeking alsnog met BTW in SnelStart terechtkomt.

iMUIS Online, King Anywhere, King Business Software en Visma eAccounting

Let op: Je dient op de administratie-instellingen een BTW-code voor inkoop- en verkoopfacturen te selecteren. Deze wordt dan standaard geselecteerd op het boekingsvoorstel.