NIEUW! Nu tot 4x sneller boeken door verbeterd boekingsmechanisme van TriFact365

Bij TriFact365 zijn we continu bezig met updates die de software verbeteren. Niet alleen op het gebied van kwaliteit, maar ook snelheid. Met onze meest recente update hebben we het meest belangrijke proces, het boeken van documenten, nu nog sneller gemaakt. Deze update was eerder al geactiveerd voor alle AccountView-, AFAS- en SnelStart-gebruikers, maar is nu voor iedereen beschikbaar gekomen.

Man met zijn armen achter zijn hoofd zit ontspannen achter zijn laptop

Boeken zonder te wachten
Wanneer je voorheen een boeking via TriFact365 maakte, moest je eerst wachten tot het boekhoudpakket de boeking had geaccepteerd. Hierna werd het volgende document ingeladen om te verwerken. Afhankelijk van het boekhoudpakket waarmee je werkt, kan dit soms lang duren. Zeker in de drukke maanden waarin de kwartaalaangifte gedaan wordt, zorgt dit soms voor een begrijpelijke frustratie bij gebruikers.

Daarom hebben we ‘boeken zonder te wachten’ geïntroduceerd, waarmee we de afhankelijkheid van het boekhoudpakket hebben geëlimineerd. Na het verzenden van een boeking wordt er eerst door TriFact365 gevalideerd of de journaalpost aan de door ons gestelde eisen voldoet. Als dit het geval is, dan ga je direct door naar het volgende document. De boeking wordt vervolgens op de achtergrond naar het boekhoudpakket verstuurd.

Dit betekent dat je niet meer hoeft te wachten op een reactie van het boekhoudpakket. Nu hou je alleen nog de wachttijd over van het laden van het volgende document, wat gemiddeld 1 seconde duurt.

Tijdbesparing per boekhoudpakket
In de tabel hieronder zie je de potentiële verbetering in snelheid per boekhoudpakket. Deze tijdbesparing is gebaseerd op de reactiesnelheid van het boekhoudpakket bij het versturen van een boeking, gemeten over een periode van 30 dagen tussen 22-01-2022 en 21-02-2022. Het is belangrijk om te beseffen dat de reactiesnelheid van een boekhoudpakket kan verschillen per administratie en ook kan variëren. Voor de ene gebruiker levert het verbeterde boekingsmechanisme meer tijdbesparing op dan voor een andere gebruiker.

Tabel met twee kolommenn met daarom de potentiële verbetering in snelheid per boeking. De potentiële verbetering is het hoogste bij AFAS (een verviervoudiging) en het laagste bij Twinfield en Visma eAccounting. Bij deze laatste 2 gaat het om een verdubbeling.

Op basis van onze metingen over alle boekhoudpakketten heen, duurt het verzenden van een boeking gemiddeld 4 seconden (incl. inladen van het volgende document). Nu blijft er gemiddeld 1 seconde over, wat betekent dat je een boeking gemiddeld 4x sneller kunt maken. In uiterste gevallen kan het verzenden van een boeking tientallen seconden duren, maar dit zijn over het algemeen incidenten. Toch is het belangrijk om de extra wachttijd veroorzaakt door deze incidenten te elimineren, zodat de wachttijd voor iedereen maximaal kan worden beperkt.

Meldingen over mislukte boekingen
Mislukt een boeking door een foutmelding van het boekhoudpakket? Dan krijg je een melding in je scherm te zien. De mislukte boeking zal als één van de eerstvolgende documenten in de verwerkingsvolgorde terugkomen zodat je deze kunt aanpassen en opnieuw kunt verzenden. Hiermee zorgen we ervoor dat de verwerking van documenten niet onderbroken wordt, en je gewoon verder kunt gaan zonder dat je de mislukte boekingen over het hoofd ziet.

voorbeeld van een melding bij een mislukte boeking: boeking mislukt, betalingskenmerk mag alleen cijfers bevatten.

Positieve reacties van gebruikers
Gedurende de BETA-fase van deze nieuwe functie, hebben gebruikers al zeer positief gereageerd op deze update. Miriam Auwens – Ten Dam van Auwens Administratie zegt: “Wauw, dat werkt inderdaad vele malen sneller. Bedankt voor deze update, dat scheelt enorm veel tijd en frustratie.
Ook Marco Mooy van De Hooge Waerder is positief: “De wachttijd na het klikken op verzenden en het tonen van een nieuwe te verwerken factuur is er niet meer, dus dat is een aanzienlijke verbetering.

Dit artikel delen:

Nieuwste artikelen

Bekijk alle artikelen