TriFact365 en LED ONLY, samen tegen verspilling

LED ONLY werkt samen met TriFact365 en helpt bedrijven verspilling tegen te gaan. “De mensen die verantwoordelijk zijn voor besparingen nemen de huidige kosten vaak voor lief en technici die weten hoeveel er bespaard kan worden, zijn niet met kosten besparen bezig.”

Kleine investering, terugkerend effect 

LED ONLY begint rond de tijd dat LED-verlichting voor het eerst zijn opwachting maakt. Ze verwerven naam door de beste componenten te verzamelen en te importeren. Henk, eigenaar van LED ONLY, geeft aan dat ze daarnaast meerwaarde kunnen bieden door met bedrijven en ondernemers in gesprek te gaan over efficiëntie.

“Laatst kwam ik in een loods, waar de hele dag de lampen brandden, terwijl er voor een groot deel van de ruimte alleen in de ochtend – tijdens het lossen – een half uur verlichting nodig was. Dan is een van de belangrijkste vragen die ik stel: ‘Wat doe je hier precies?’”

Dezelfde manier van denken past Henk toe op andere bedrijfsprocessen. Op die manier kwam hij ook bij TriFact365 terecht. Met de software van TriFact365 kan hij facturen automatisch doorsturen en op die manier verzamelen. Een kleine investering in dit proces levert hem keer op keer tijd op. 

Lampen van LedOnly in een parkeergarage

Verschillende aspecten 

De huidige energietarieven zorgen bij veel bedrijven in het MKB al voor een omslag in denken als het gaat over energieconsumptie, merkt Henk. Toch is hij ervan overtuigd dat er bij veel bedrijven nog winst te behalen valt “Eerder betaalden kleinere bedrijven 18 cent per kWh, dan verdien je een investering in LED-verlichting terug in drie tot vijf jaar.”

Met de huidige energietarieven zijn de investeringen alleen maar aantrekkelijker. “Bedrijven betalen nu tot 44 cent per kWh. Een investering verdien je dan al binnen een jaar terug.” Tegelijkertijd waarschuwt Henk voor overhaaste beslissingen bij het doen van aankopen. Als hij kijkt naar LED-verlichting merkt hij dat er veel kwaliteitsverschil bestaat.

Een kwalitatief goed product bestaat voor Henk uit meer dan alleen een gunstige aanschafprijs, ook andere facetten zoals de implementatie of de levensduur van het product spelen een grote rol. “Je kunt je afvragen of het wel zo goedkoop is als je lampen koopt waar na een paar jaar geen licht meer uitkomt en je genoodzaakt bent alles te vervangen.”

Hij noemt de oplossing van TriFact365 als een voorbeeld waarbij is nagedacht over verschillende aspecten van het product. “Ik ben begonnen met de proefversie, dat ging makkelijk. De volgende stap was om het systeem te implementeren, ook dat proces verliep voorspoedig. Bovendien kon ik snel bij Support terecht als ik vragen had.” Punten die maken dat TriFact365 een hoogwaardige kwaliteit biedt, en waaraan je merkt dat TriFact365 een bedrijf is dat het elke dag beter wil doen dan gisteren. 

Realiseer dat er niet alleen een lamp aan het plafond hangt, maar dat het in feite een grote, onzichtbare kostenpost is

Toekomstambities 

Het belangrijkste waar hij zich op wil richten, is om met LED ONLY de urgentie te blijven aanwakkeren als het gaat om de winst die te behalen valt op het gebied van verlichting. Hij merkt dat LED-verlichting nog vaak wordt geassocieerd met een kille uitstraling, terwijl dat dankzij de huidige ontwikkelingen al lang niet meer het geval is. Zulke vooroordelen wil hij graag uit de wereld helpen. Henk geeft aan met TriFact365 te blijven werken, zodat hij zich beter kan focussen op de werkzaamheden die voor hem echt belangrijk zijn. 

Dit artikel delen:

Nieuwste artikelen

Bekijk alle artikelen