QicQ maakt de beweging naar boekhouden op snelheid met TriFact365 

Het doel van QicQ is om zoveel mogelijk mensen uit de auto en op de fiets te krijgen. Onlangs kozen ze met het verwerken van hun facturen voor TriFact365. QicQ ziet TriFact365 als de oplossing om op termijn de mogelijkheid te creëren om delen van de takenpakketten makkelijker af te kunnen bakenen. 

Een van de eersten in Nederland 

QicQ is gespecialiseerd in het leveren van speed pedelecs en e-bikes in het hogere segment. Negen jaar geleden begonnen ze als een van de eersten met deze producten in Nederland. In eerste instantie richtten ze zich op de zakelijke markt, daarna verschoof de focus ook naar de markt voor consumenten. Naarmate QicQ succesvoller werd, waren ze in staat een breder assortiment te ontwikkelen. “Het doel van QicQ is om zoveel mogelijk mensen uit de auto en op de fiets te krijgen”. 

vrouw op CICQ fiets

Begonnen als werkplaatsmedewerker 

Binnen QicQ wordt werknemers de kans gegeven zich te ontwikkelen. Zo zou je als werkplaatsmedewerker kunnen beginnen en je kunnen ontwikkelen tot bedrijfsleider. Zulke ontwikkelingen kunnen ervoor zorgen dat een medewerker een breed takenpakket heeft. De verantwoordelijkheden kunnen in zo’n geval verdeeld zijn over verschillende domeinen, zoals het begeleiden van de werkplaats, de verkoop, inkoop, de boekhouding, maar ook de webshop of de website. Om al die ballen in de lucht te houden werkt QicQ met een goed team en kan men terugvallen op goede structuren en procedures. Je kunt je voorstellen dat het verwerken van de boekhouding daarom zo efficiënt mogelijk moet gebeuren. 

Dit kan vast makkelijker 

Het vertrek van de boekhouder was het uitgelezen moment voor het team om de procedures voor het boeken van facturen en het doen van betalingen eens grondig onder de loep te nemen. Bij QicQ waren ze er al snel van overtuigd dat hierin een stuk efficiënter gewerkt zou kunnen worden. Na een tip van zijn accountant kwamen ze uit bij TriFact365. 

“Achteraf gezien hadden we dit vijf jaar eerder moeten doen.” 

Maar niet alleen het verwerken van facturen is een belangrijk argument in de beslissing. Ook is het belangrijk om de processen zo in te richten dat er op termijn een deel van de boekhoudkundige taken kunnen worden overgedragen naar een andere medewerker. Door TriFact365 in te zetten, kan, bijvoorbeeld, de bedrijfsleider iets meer afstand nemen van de dagelijkse processen, terwijl deze wel nog steeds de mogelijkheid heeft om mee te blijven denken over de uitzonderingen. 

Maken van een beslissing 

Het kiezen van een nieuwe software-partner kan een lastig proces zijn. Daarom vragen we om tips voor het maken van een dergelijke beslissing. Ze geven aan dat ze iedereen kunnen adviseren om een haarscherp beeld te vormen van de functionaliteiten waar je naar op zoek bent. Vaar niet blind op een enkele oplossing, maar onderzoek de markt. 

Daarnaast wordt er benadrukt dat het van groot belang is om een cultuur te ontwikkelen waarin er continu ruimte is voor verbetering: “Kijk altijd kritisch naar of er processen verbeterd kunnen worden. Achteraf gezien hadden we dit al vijf jaar eerder moeten doen.” 

Dit artikel delen:

Nieuwste artikelen

Bekijk alle artikelen