Team SD Worx maakt met TriFact365 haar ambities waar

Team SD Worx kende haar oorsprong als Team Dolmans Landscaping, een opleidingsploeg voor met name jonge Nederlandse talenten om hen de kans te geven op een professionele wielercarrière. Vervolgens samen met Boels Rental gegroeid naar een wielerploeg met de ambitie om tot de beste vrouwenploegen ter wereld te behoren als Boels – Dolmans. Het budget en de namen van rensters werden groter, en er was een overkoepelend project ‘The Road to Rio’.  

Nog verdere professionalisering heeft nu geleid tot Team SD Worx. Een nog steeds veel winnend team dat in elke wedstrijd meedoet om de prijzen. Of het nu gaat om rittenkoersen als de Giro d’Italia Donne of eendaagse wedstrijden als Omloop het Nieuwsblad, Ronde van Vlaanderen of Luik-Bastenaken-Luik. Roel Janssen, directiesecretaris bij Dolmans Landscaping en financieel verantwoordelijke bij Team SD Worx, vertelt met trots over de ploeg. 

Team SD Worx TriFact365
Bron: GettyImages

“We hebben in de afgelopen 12 jaar mooie resultaten behaald. Vijf wereldtitels op de weg met vijf verschillende rensters. De wereldtitel als ploeg op de ploegentijdrit en de afgelopen jaren de beste ploeg van de UCI Women’s World Tour. Wij zijn blij dat wij onze ambities kunnen blijven nastreven tot 2024 als Team SD Worx.”

Ambities leiden tot professionalisering

De ontwikkeling van Nederlandse opleidingsploeg naar een internationale wielerploeg leidt tot professionalisering van de organisatie. De wielerploeg trekt gevestigde namen aan en het begeleidingsteam wordt groter. Het professionaliseren van de organisatie krijgt een extra stimulans met de introductie van de UCI Women’s World Tour in 2020.

“Om als ploeg de internationaal belangrijke wedstrijden te kunnen rijden was het belangrijk om ons aan te sluiten bij de World Tour. Met SD Worx als sponsor is dit mogelijk geworden. De stap om als Women’s World Tour-ploeg verder te gaan betekende verplichtingen richting de UCI. Onder andere verplichtingen ten aanzien van de administratie: begrotingen, verantwoordingen en accountantscontroles.”

Team SD Worx
Bron: Raymond Kerckhoffs

Professionaliseren met TriFact365

Begin 2021 is Roel opzoek naar ondersteunende software voor Exact Online. Het team, met name de begeleiding, moet eenvoudig, snel en overal haar bonnen kunnen declareren. Online onderzoek brengt Roel bij TriFact365. De mobiele app van TriFact365 biedt de ploegleiders, verzorgers en mechaniekers de mogelijkheid hun bonnen overal en altijd in te dienen. Vervolgens verwerkt de scan en herken software van TriFact365 de bonnen tot een boekingsvoorstel die Roel eenvoudig kan controleren en verwerken tot een boeking.

“Als UCI Women’s World Tour-ploeg heb je veel zaken waar je aan moet voldoen om een accountantsverklaring te krijgen. Het is dan belangrijk om alle bonnen te ontvangen. Het begeleidingsteam zit het hele jaar door in heel Europa en hebben zowel pinpassen als credit cards. Om alle bonnen te ontvangen zijn wij opzoek gegaan naar een passende oplossing en uitgekomen bij TriFact365. Bijkomend voordeel is dat ik met één systeem ook de inkoopfacturen kan verwerken.”

Team SD Worx TriFact365
Bron: GettyImages

De toekomst van Team SD Worx en TriFact365

Team SD Worx is de nummer 1 van de wereld in het vrouwenwielrennen. Een positie die zij de afgelopen jaren zorgvuldig hebben uitgebouwd. Zoals zij op hun website schrijven. Over de ontwikkeling van het team schrijven zij: “Het heeft ons jaren gekost om de grootste wielertalenten uit de hele wereld bijeen te sprokkelen, allen met hun eigen vaardigheden, en ze tot fietskampioenen te maken. Door te focussen op details. Door altijd weer op zoek te gaan naar verdere verbeteringen.”

De ambitie om te blijven verbeteren is ook de missie van TriFact365. Centraal in de missie van TriFact365 staat professionaliteit, klantgerichtheid en toepassing van moderne technologie. Periodiek komen wij met nieuwe of verbeterde functies die het verwerken van bonnen en andere documenten versnelt. Met als lange termijn doel het volledig automatisch doorboeken van bonnen en facturen.

Team SD Worx TriFact365
Bron: GettyImages

“TriFact365 is gebruikersvriendelijk en de mannen en vrouwen zijn blij dat zij snel en zonder problemen hun bonnen kunnen uploaden. Of het nu tijdens een koers in Noorwegen of Denemarken is, op trainingskamp in Spanje of voor vertrek naar de koers een aankoop van onze Poolse verzorger in Polen.“

Dit artikel delen:

Nieuwste artikelen

Bekijk alle artikelen