10 tips voor ontvangst van Digitale Facturen

Kort en krachtig: een leidraad voor de ontvangst van digitale facturen! Deze 10 tips zijn door de experts van TriFact365 samengesteld op basis van jarenlange ervaring.

1. Temper je eigen verwachtingen

De eerste van de 10 tips voor optimale verwerking is meteen de belangrijkste. Digitale verwerking van facturen is goed, maar levert (nog) geen 100% volautomatische boeking op! Je belangrijkste doel is om de complete factuurstroom te optimaliseren waardoor tijd en dus kosten worden bespaard. Ga daarbij NIET uit van een 100% volautomatische verwerking van facturen. Dit voorkomt teleurstelling achteraf!

laptop met facturen en een kop koffie om het gemak van TriFact365 uit te beelden ter ondersteuning van de 10 tips voor ontvangst van digitale facturen.

2. Zet de inrichting van het factuurproces op papier

Denk van tevoren goed na over de inrichting. Hoe werkt je proces op dit moment en hoe zou je digitaal met TriFact365 gaan werken? Teken het proces opnieuw uit, mogelijk verandert de volgorde van processen.

3. Overtuig de eindgebruiker

In de praktijk merken wij dat eindgebruikers routines hebben die niet makkelijk te vervangen zijn. Wij ervaren dit probleem dagelijks. Daarom helpen wij je graag met argumenten die je gebruikers enthousiasmeren om efficiënter te werken.

4. Manage de verwachtingen van collega’s

Zorg voor draagvlak door van tevoren de processen goed uit te werken en taken te bespreken. Deel met collega’s de visie om digitaal te werken en het proces te verbeteren. Net als andere veranderingen gaat de implementatie niet zonder slag of stoot!

5. Laat facturen direct door leveranciers mailen

Laat leveranciers hun PDF/UBL facturen direct aan TriFact365 mailen. Verstrek hiertoe aan leveranciers een eigen mailbox voor facturen die automatisch alle e-mails doorstuurt naar de unieke mailbox in TriFact365 die aan uw administratie is gekoppeld. Ongewenste facturen kunnen altijd nog afgekeurd of verwijderd worden.

6. Gebruik de e-mailfunctie van uw scanner

Het restant van de facturen dat nog per post wordt ontvangen verwerk je bij voorkeur via een scanner. Veel mensen hebben een scanner met e-mailfunctie, maar maken er geen gebruik van. Het werkt heel eenvoudig, één keer uitgezocht en u verstuurt de gescande facturen in no-time naar je scanstraat in TriFact365.

7. Benut de voordelen van het gebruiksvriendelijke controlescherm

Wist je dat u bij het controleren van een boekingsvoorstel gebruik kan maken van verschillende slimme opties zoals de TAB toets? Hiermee kun je sneller dan met de muis door de verschillende velden klikken. Ook kun je door middel van een realtime koppeling met de KvK eenvoudig crediteuren/debiteuren aanmaken zonder dat je alle gegevens hoeft in te vullen.

8. Werk sneller met een grote monitor en hogere resolutie

Vanaf een Full HD scherm is het zeer prettig werken. TriFact365 schaalt de leesbare facturen automatisch mee. Hierdoor kunt je sneller data valideren. Veel gebruikers hanteren twee monitoren bij intensief gebruik.

9. Ga werken met digitale fiattering van facturen

Wij noemen dat autorisatie en procuratie. In de markt van Scan en Herken staan wij bekend om de uitgebreide procuratieschema’s en opties voor ondersteuning van ‘fastclose’ maandafsluiting.

10. Benut gratis support

De laatste van de 10 tips. Zorg voor een goede support functie. De TriFact365 support is bijvoorbeeld altijd gratis en wij staan erom bekend snel te reageren. Dus aarzel niet om contact op te nemen – wij zijn er voor u! Daarnaast hebben we een uitgebreide supportpagina waar je een antwoord kan vinden voor al je vragen.

Lees verder over Factuurverwerking met TriFact365.

Dit artikel delen:

Nieuwste artikelen

Bekijk alle artikelen