Beveilig je account met inloggen via twee-factor-authenticatie

Bij TriFact365 is de beveiliging van alle data één van de belangrijkste punten binnen de organisatie. We nemen zichtbare en onzichtbare maatregelen om de data van al onze klanten optimaal te beveiligen. Eén van de zichtbare maatregelen die we nu introduceren is het inloggen met twee-staps-authenticatie. Met deze extra beveiligingslaag maak je het kwaadwillenden weer een stukje lastiger.

Iemand gebruikt laptop en iphone tegelijkertijd

Wat is twee-factor-authenticatie?

Met behulp van twee-factor-authenticatie breiden we het inlogproces uit met een extra validatie om jouw identiteit beter te verifiëren. Dit houdt in dat je niet alleen met je e-mailadres en een wachtwoord inlogt, maar dat daar nog een tweede stap bijkomt. Deze ’tweede factor’ is in de praktijk vaak een sms-code, code via een mobiele app of vingerafdruk/gezichtsherkenning. Een e-mail met daarin een code om in te loggen is een ‘schijnbeveiliging’. Je hebt immers al toegang via het e-mailadres dat je bij de eerste stap gebruikt. Het belangrijkste bij twee-factor-authenticatie is dus dat de tweede factor een ander device/methode gebruikt dan bij de eerste factor. Inmiddels hebben de meeste boekhoudpakketten en andere software deze extra beveiligingslaag toegevoegd.

Hoe werkt twee-factor-authenticatie in combinatie met TriFact365?

Elke gebruiker kan voor nu zelf bepalen of hij/zij met twee-factor-authenticatie wil inloggen. Dit kan eenvoudig aangezet worden via de gebruikersinstelllingen.

Bij TriFact365 hebben we ervoor gekozen om twee-factor-authenticatie te implementeren in combinatie met een Authenticator-app, zoals Google Authenticator (Android / iOS). Bij het activeren van twee-factor-authenticatie wordt gevraagd om een QR-code te scannen met de app. Hierna is de app op jouw smartphone gekoppeld aan jouw gebruiker binnen TriFact365. Aanvullend vragen we je om een telefoonnummer op te geven. Mocht je om een bepaalde reden niet meer kunnen inloggen met de app, dan sturen we je een herstelcode per sms toe zodat je twee-factor-authenticatie opnieuw kunt instellen.

Hoe garandeert TriFact365 maximale beveiliging van mijn gegevens?

Bij TriFact365 werken we continu aan (betere) beveiliging van gegevens. Hackers worden steeds slimmer in het achterhalen van (inlog)gegevens, waardoor wij als softwarebedrijf ook steeds slimmer moeten zijn in het beveiligen van deze gegevens. Twee-staps-authenticatie is weer een extra ‘slimme’ beveiliging.

In de toekomst verwachten we dat twee-staps-authenticatie voor elke TriFact365-gebruiker verplicht gaat zijn. Dit zullen we als het zover is tijdig communiceren naar alle gebruikers. Daarnaast zijn we ook druk bezig met een ISO 27001 certificering, dé norm voor informatiebeveiliging.

Wil je meer weten over informatiebeveiliging?

Op onze website beschrijven we wat TriFact365 doet om de beveiliging van gegevens te waarborgen. Bekijk voor meer informatie onderstaande links:

Lees meer over betrouwbaarheid en veiligheid
Lees meer over ons privacybeleid

Twee-factor-authenticatie inschakelen

Wil je twee-factor-authenticatie inschakelen voor je gebruiker?
Bekijk hier onze supportpagina.

Dit artikel delen:

Nieuwste artikelen

Bekijk alle artikelen