Van Driel Groep kiest voor Scan & Herken software van TriFact365

Van Driel Groep

In het eerste kwartaal van 2022 heeft het Brabantse familiebedrijf de keuze gemaakt om inkoopfacturen te gaan verwerken via TriFact365. Enkele maanden na de succesvolle implementatie spraken wij Financial Controller Maikel Smits

Maikel: “Op 1 januari 2021 zijn we overgegaan op AFAS als ERP systeem. AFAS zet volledig in op e-facturen, maar in de dagelijkse praktijk krijgen wij nog 90% van de facturen binnen als pdf bestand. Toen de implementatie van AFAS eenmaal rond was zijn wij op zoek gegaan naar een efficiëntere manier om die pdf facturen in te boeken in AFAS.”

“We hebben verschillende aanbieders van Scan en Herken software met elkaar vergeleken. Hierbij hebben we gekeken naar de mogelijkheden van de verschillende pakketten en is ook het kostenaspect meegewogen. Toen we eenmaal begonnen met de gratis versie van TriFact365 hadden we al meteen door dat TriFact365 ons veel tijdswinst op zou gaan leveren.”

Aanzienlijke tijdswinst bij het inboeken van facturen

Drie maanden later blijkt dat deze eerste indruk nog altijd klopt. Maikel: “In TriFact365 krijg je op basis van het pdf bestand direct een conceptboeking waarbij automatisch de juiste crediteur,  grootboekrekeningnummer, factuurbedrag en BTW code worden herkend. In de meeste gevallen kan dit concept zonder aanpassingen met één druk op de knop doorgeleid worden naar AFAS. De tijdswinst ten opzichte van de oude manier van werken is aanzienlijk.”

Over TriFact365

TriFact365 is een Nederlands FinTech bedrijf, opgericht in 2012. Wij zijn leverancier van software waarmee financiële documenten grotendeels automatisch ingelezen kunnen worden in een breed scala aan verschillende boekhoudpakketten. Op het moment van schrijven gebruiken ruim 20.000 organisaties onze software.

Over Van Driel Groep

Van Driel is een Brabants familiebedrijf gevestigd in Oss en Cuijk. De organisatie bestaat bijna 50 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot een grote logistieke speler in vervoer van leerlingen, groepen, rolstoel- en ziekenvervoer en luchthavenvervoer. Zij doen dit met een uitgebreid wagenpark van personenauto’s, bussen en touringcars. Daarnaast bieden ze ook de mogelijkheid om auto’s te huren.

Dit artikel delen:

Nieuwste artikelen

Bekijk alle artikelen