Optimale samenwerking bij ReFleet dankzij de oplossing van TriFact365

Jeroen werkt bij ReFleet, een bedrijf dat diensten levert voor de eigenaren en beheerders van railvoertuigen, trams, treinen, bussen en meer. Hij vertelt hoe ze landelijke vervoerders enstadsvervoerders ondersteunen. Daarnaast staat hij stil bij het belang van optimale samenwerking. Binnen ReFleet maar ook met externen speelt dit een belangrijke rol. En over hoe hun recente overstap naar TriFact365 hierin waardevolle keuze was.

Specialisatie

Het belang van specialisatie zit in de hele organisatie van ReFleet verweven. Zo bestaat het team uit specialisten die verschillende aspecten van het specificeren, aanschaf-, bouw en implementatietraject begrijpen en daarmee klanten helpen zich optimaal voor te bereiden op de komst van nieuw materieel. Dit doen ze door werkprocessen te optimaliseren en de juiste tools te implementeren. Projecten die zich over de lange termijn uitstrekken, met grote investeringen en een focus op de toekomst. Door deze rolverdeling zijn ze in staat het hele traject van koop tot in gebruikname aan te kunnen bieden.

Implementeren

Naast de aankoop-, verkoop en begeleiding bij de bouw bereiden ze namelijk ook de rest van de organisatie voor op de komst van nieuwe voertuigen. Dat omvat het optimaliseren van werkprocessen, het implementeren van de juiste tools en het voorbereiden van de organisatie als geheel op de komst van nieuwe voertuigen. Jeroens specialisme zit met name in het begeleiden van de implementatie in de staande organisatie.

Administratie

Bastiaan — een collega van Jeroen — heeft weer andere verantwoordelijkheden en is onder meer bij administratieve taken betrokken. Ongeveer twee jaar geleden hebben ze AFAS geïmplementeerd voor een deel van de administratie. Vanwege het gemak en de goede integratie hebben ze sindskort TriFact365 hieraan gekoppeld. Een ander deel van de administratie en het administratieve proces, namelijk het boeken van de facturen wordt voornamelijk door de accountant afgehandeld.

Verdelen

De integratie tussen TriFact365 en AFAS maakt een effectieve rolverdeling mogelijk met hun accountants, die een deel van de administratieve taken verwerkt. Door verschillende gebruikers verschillende verantwoordelijkheden toe te kennen. Op die manier wordt er makkelijk samengewerkt in TriFact365, omdat verschillende gebruikers verschillende verantwoordelijkheden hebben. Met de juiste rolverdeling en tools kan iedereen zijn potentieel volledig benutten.

Nieuwste artikelen

Bekijk alle artikelen