AFAS Scan en Herken, powered by TriFact365 software

Dankzij onze naadloze AFAS Scan en Herken integratie creëren we een ongeëvenaarde gebruikerservaring voor ondernemers en accountants.

Pijl die naar Start Gratis wijst met tekst 28.000 organisaties werken al met TriFact365
Laptop met AFAS logo met daarnaast een smartphone met de TriFact365 app

Werk tot 80% sneller

TriFact365 levert voorsprong door techniek. Benut de kracht van AI, deep-learning en zelflerende algoritmen.

Eerlijke tarieven

TriFact365 heeft al jaren de scherpste tarieven. Alles is maandelijks opzegbaar, geen vaste contracten, geen verborgen kosten.

Waarom kiezen voor TriFact365 als aanvulling op AFAS?

Vanaf Profit 2 (februari 2024) biedt AFAS zelf ook beperkte Scan en Herken functionaliteit aan. We laten je graag zien waarom TriFact365 een beter alternatief is.

  AFAS Profit
Scan en Herken
TriFact365
Scan en Herken
Features    
Boekingsvoorstel op basis van data extractie
 
 
Herkenning inkoopfacturen op factuurkop
 
 
Herkenning verkoopfacturen en bonnetjes 
 
Herkenning op regels, powered by AI 
 
Documenten samenvoegen en splitsen 
 
Werk met verschillende boekhoudpakketten 
 
Onbeperkt gratis gebruikers 
 
Gebruik voor klantadministraties (derden) 
 
Verwerk afbeeldingen, word en excel bestanden 
 

De gegevens in deze tabel werden op 26 januari 2024 verkregen uit vrij beschikbare bronnen. Neem bij vragen contact met ons op via sales@trifact365.nl

Bereken je kosten

Keuzehulp

Aantal administraties:
Documenten per maand:
Aantal autorisatie / procuratiegebruikers:

Variabel

Beste optie
 • 0.99 per maand
 • 1 administraties: €0.99 per maand
 • 0 documenten: €0
 • 0 autorisatie / procuratiegebruikers: €0 per maand

Totaal: €1.98

Vast

Beste optie
 • 99 per maand
 • 1 administraties: €2.50 per maand
 • 0 documenten inbegrepen
 • 0 documenten boven fair use limiet: €0
 • 0 autorisatie / procuratiegebruikers: €0 per maand

Totaal: €101.50

Veelgestelde vragen

Wat is herkenning op regels?

Met herkenning op regels (ook wel regelherkenning genoemd) kan een (gescande) factuur automatisch opgesplitst worden in meerdere boekingsregels. Bijvoorbeeld een regel met hoge btw, en een regel met lage btw. Of een aparte regel voor elk product op de factuur of bon.

Welke bestandsformaten ondersteunt TriFact365?

.bmp, .doc, .docx, .gif, .jpg, .jpeg, .pdf, .png, .tif, .tiff, .xls, .xlsx, .xml

Bij ontvangst converteren afbeeldingen, word en excel documenten naar .pdf.

Dit .pdf document kan vervolgens ook meegezonden worden naar AFAS als bijlage.

Hoe worden de kosten precies berekend?

De kostenopbouw, en antwoord op veel gestelde vragen over de tarieven zijn te vinden op de tarievenpagina.

Wat gebeurt er na de proefperiode?

Starten met TriFact365 is gratis. Na afloop van de gratis periode stopt de toegang automatisch. Je zit dus nergens aan vast en hebt bij de start geen kosten, dat is onze 100% tevredenheidsgarantie.

Voor welke boekhoudpakketten kan TriFact365 nog meer gebruikt worden?

Naast AFAS kan TriFact365 op dit moment ook gebruikt worden in combinatie met Exact Online, iMuis Online, King Finance, King ERP, SnelStart, Twinfield, Boekhoud Gemak, Multivers Online, Visma AccountView en Visma eAccounting.

Dit is met name een voordeel voor accountants- of boekhoudkantoren die ook (nieuwe) klanten willen kunnen bedienen die al een abonnement hebben op andere boekhoudsoftware.

Het boekhoudpakket van de klant kan eenvoudig gekoppeld worden waarna vanuit TriFact365 alle klantadministraties op een uniforme manier ingeboekt kunnen worden.

Waarom is het handig dat TriFact365 gebruikt kan worden met verschillende boekhoudpakketten?

Dit is met name een voordeel voor accountants- of boekhoudkantoren die ook (nieuwe) klanten willen kunnen bedienen die al een abonnement hebben op andere boekhoudsoftware.

Het boekhoudpakket van de klant kan eenvoudig gekoppeld worden waarna vanuit TriFact365 alle klantadministraties op een uniforme manier ingeboekt kunnen worden.

Wat is het verschil tussen Variabel en een Vast abonnement?

Beide abonnementen bevatten dezelfde functionaliteiten.

Met een Variabel abonnement zijn de kosten met name afhankelijk van het aantal documenten. Veel MKB bedrijven kiezen voor een Variabel abonnement.

Met een Vast abonnement betaal je een vast bedrag per administratie waardoor de kosten voorspelbaarder zijn. Ook is dit abonnement voordeliger als je erg veel documenten verwerkt via TriFact365. Veel accountantskantoren kiezen voor een Vast abonnement.

Maak nu een gratis account aan

Finergie Accountants verdubbelt de omzet met TriFact365

Ontdek hoe Finergie Accountants de omzet in korte tijd weet te verdubbelen. Accountants én bedrijven groeien sneller door onze slimme innovatie en digitalisering.

Wat is AFAS Scan en Herken by TriFact365 precies?

TriFact365 zit boordevol zelfontwikkelde en zelflerende algoritmen. Onze Scan en Herken verwerkt razendsnel alle boekingsdocumenten voor AFAS klanten. Binnen een paar seconden na aanlevering ontvang je een compleet boekingsvoorstel. Daarnaast bevat TriFact365 nog veel extra functies voor slimme digitalisering van processen.

Bespaar tijd en verhoog de kwaliteit van processen

TriFact365 minimaliseert het aantal handelingen, waardoor je met minder tijd meer kunt boekhouden en de productiviteit toeneemt. Als bijkomend voordeel vinden automatische controles plaats waardoor je ook nog eens minder fouten maakt en daardoor ook de kwaliteit van financiële processen richting AFAS kunt verbeteren.

Vrouw scant een bonnetje met haar TriFact365 app voor AFAS Scan en Herken.

Aanleverportaal voor AFAS

TriFact365 verwerkt en accepteert e-facturen in alle belangrijke formaten, waaronder PDF, UBL, JPG, PNG, TIFF, WORD en EXCEL. Ook papieren facturen scan je eenvoudig in en lever je eenvoudig digitaal aan via e-mail, portal of app. Automatische workflows voor slimme factuurverwerking starten direct na ontvangt van een document.

 • e-mail, mobile app, scanner en portal
 • voor alle boekingsdocumenten zoals facturen & bonnetjes
 • ontvang e-facturen uit het Peppolnetwerk
 • onbeperkt gratis gebruikers

De kern: Scan en Herken voor AFAS

TriFact365 zit boordevol zelfontwikkelde en zelflerende algoritmen. Onze software scant en herkent razendsnel alle boekingsdocumenten voor AFAS klanten. Binnen een paar seconden na aanlevering ontvang je een compleet boekingsvoorstel, tel uit je winst. Ontdek de werking en voordelen van onze slimme Scansoftware voor jouw AFAS administratie(s).

Voor alle inkoopfacturen, verkoopfacturen, bonnetjes én declaraties

Stap 1. Uploaden

Stap 2. Automatisch boekingsvoorstel

Stap 3. Eén klik en klaar!

AFAS factuurverwerking met de beste Scan en Herken software.

Facturen scannen en herkenen

Met TriFact365 boek je eenvoudig en snel alle inkoopfacturen en verkoopfacturen in AFAS. In de meeste gevallen slechts met één klik, dus tel uit je winst.

Optionele workflows: autoriseren en procureren

De keuze is aan jou, je kunt aanvullend gebruik maken van de AFAS Workflows of je kiest voor kostenbesparing met de TriFact365 werkstromen voor autoriseren en procureren. Slimme signalering via email of pushnotificatie in je App geeft gebruikers aan dat ze een fiattering moeten uitvoeren. Na autorisatie verschijnt automatisch de journaalpost voor AFAS.

TriFact365 workflows is een veelgebruikte add-on om ook buiten AFAS bonnetjes en declaraties digitaal te fiatteren, tegen scherpe tarieven.

Ook voor declaraties naar AFAS

Naast factuurverwerking kan je TriFact365 ook inzetten als declaratiesoftware waarmee je alle bonnen direct digitaal maakt en verwerkt. Gebruikers kunnen eenvoudig met de gratis TriFact365 app (iOS/Android) aan de slag voor het indienen van bonnetjes.

Net als bij facturen kan de journaalpost voor bonnetjes op regelniveau worden verwerkt met per regel verschillende BTW-codes. Werk je liever met BTW subtotalen dan is die instelling ook mogelijk. Met TriFact365 heb je in alle gevallen perfecte aansluiting op AFAS Software.

Na het inboeken kunnen gebruikers optioneel nog procureren waarmee je declaraties tijdelijk kunt blokkeren en na procuratie weer automatisch deblokkeert voor betaling via AFAS. Bij de journaalpost wordt ook een bijlage in PDF formaat van de declaratie meegestuurd naar AFAS, dus je digitale dossier van al je bonnetjes is naast TriFact365 ook beschikbaar in AFAS. 

Alles wat je nodig hebt

Met TriFact365 automatiseer je de verwerking van inkoopfacturen, verkoopfacturen, bonnetjes, declaraties en overige documenten. Je kunt onbeperkt gratis gebruikers aanmaken voor het aanleveren van boekingsdocumenten. TriFact365 verwerkt alle gangbare bestandsformaten. Bijkomend voordeel zijn de gemakkelijk instelbare workflows voor autoriseren en procureren tegen de scherpste tarieven in Nederland. Verder krijg je met TriFact365 ook de beschikking over de ingebouwde algoritmen voor 100% automatische factuurherkenning.

 • Debiteuren en crediteuren kunnen eenvoudig worden aangemaakt of gewijzigd in TriFact365, waarna deze ook realtime worden aangemaakt of gewijzigd in AFAS.
 • Boekingen kunnen direct in de juiste valuta ingeboekt worden. TriFact365 rekent de bedragen automatisch om in de basisvaluta van de administratie.
 • Facturen kunnen eenvoudig over meerdere periodes gespreid worden met de optie 'Transitorische boeking'.
 • Boekingen kunnen geblokkeerd voor betaling ingeboekt worden. Na goedkeuring wordt de boeking vrijgegeven voor betaling in AFAS.
 • Inkoop- en verkoopfacturen kunnen ook als projectboeking gemaakt worden in AFAS.

>20.000 bedrijven werken met de makkelijkste Scan en Herken van Europa

Logo Sibbing voor AFAS scan en herken.
Logo Accountantskantoor ven den Berghe & Verdegaal. Klant van AFAS scan en herken
Logo van Finergie Accountants & Belastingadviseurs.
Logo Focus4U
Logo Gall & Gall

Bespaar met out-of-the box integratie voor AFAS Scan en Herken

Onze out-of-the-box integratie maakt dure consultancy overbodig. Open je TriFact365 voor de eerste keer opent dan start meteen een intuïtieve werkinstructie die je begeleidt bij het realiseren van de koppeling. Het maakt niet uit of je met AFAS Profit, Small Business of Accountancy Lite werkt. Binnen 15 minuten profiteer je van digitale factuurverwerking voor AFAS.

Wil je alvast zien hoe eenvoudig het is om met TriFact365 aan de slag te gaan? Bekijk dan de video hiernaast.

De feiten voor AFAS op een rij

Onze Scan en Herken software is in volume de grootste voor AFAS (bron AFAS). We scoren voor top 10 ERP- en boekhoudpakketten in Nederland de meeste 5-sterren referenties. Gebruikers waarderen ons platform vooral vanwege snelheid, gebruiksgemak, kostenbesparing en uitstekende persoonlijke service.

TriFact365 hanteert al jaren eerlijke, transparante en scherpe tarieven.

Wat is AFAS?

Het Nederlandse familiebedrijf AFAS heeft meer dan 12.000 klanten uit verschillende branches en won de Koning Willem Prijs in de categorie Grootbedrijf. De algemene basis bestaat uit ERP software en de belangrijkste modules zijn CRM, Financieel, HRM, Ordermanagement, Payroll, Projecten en Workflowmanagement.

TriFact365 is officieel partner van AFAS Software

Officieel partner voor AFAS Software betekent dat de koppeling met TriFact365 is gecertificeerd. Als partner zijn we aanwezig bij evenementen van AFAS. We geven regelmatig samen met AFAS presentaties, wellicht herken je ons van AFAS bijeenkomsten met als titel de “Boekhoudfabriek”.

Kan ik TriFact365 ook gebruiken voor bonnetjes?

Jazeker, je kunt TriFact365 prima voor reiskosten en overige onkosten benutten.

Ben je op zoek naar AFAS en TriFact365 klantverhalen?

Net als AFAS hechten wij ook veel waarde in het vertellen en delen van klantervaringen.

Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen van TriFact365 voor AFAS?

Bekijk onze updates en selecteer op AFAS.

Zoek je meer informatie over de koppeling tussen TriFact365 en AFAS?

Kijk dan ook een op onze kennisbank met onder boekhoudpakketten veel informatie over TriFact365 en AFAS.

Wat zijn de kosten van TriFact365 voor AFAS?

Bekijk onze transparante tarieven en probeer 30 dagen gratis.

Ontdek AFAS Scan en Herken, powered by TriFact365

PLUG & PLAY: Binnen 1 minuut GRATIS aan de slag zonder verplichtingen