Digitaal Declareren

Met Digitaal Declareren van TriFact365 regel je eenvoudig een duidelijk declaratieproces van bonnetjes tot administratie. Declareer 24/7 overal ter wereld via e-mail, app of website.

pijl die naar Start Gratis wijst met tekst 18.000 organisaties werken al met TriFact365

Blije medewerkers door een snelle declaratie app

Medewerkers kunnen altijd en overal declaraties indienen met app, website of per e-mail. Declareren doe je in een handomdraai.

Blije man achter laptop werkt met digitaal declareren van TriFact365
stapel documenten die je het beste digitaal kunt declareren met TriFact365

Voor bonnetjes, facturen en overige documenten

Naast bonnetjes en declaraties kunnen medewerkers ook inkoopfacturen en andere documenten in een handomdraai indienen bij de financiële administratie.

Real-time kosten verwerken, inzien en rapporteren

Een moderne organisatie bevordert direct declareren. Laat medewerkers meteen met de TriFact365 app een foto maken van uitgaven en kosten die ze op dat moment maken. Na upload zorgt de ingebouwde Scan en Herken functionaliteit voor een boeking in de financiële administratie op crediteurniveau zodat de kosten direct beschikbaar zijn voor rapportages.

TriFact365 Dashboard en mobiele app voor digitaal declareren
Blije zakenmensen zittend achter laptops die papieren facturen in de lucht gooien en werken met digitaal declareren van TriFact365.

Up-to-date uitvoering van de werkkostenregeling (WKR)

TriFact365 realiseert de uitvoering van Financieel en HR beleid op het gebied van digitaal declareren en bevordert een up-to-date werkkostenregeling in de boekhouding.

Declaraties goedkeuren (optioneel)

Nadat een medewerker een declaratie heeft toegevoegd kan optioneel een werkstroom worden gestart. Managers kunnen eenvoudig declaraties van teamleden goedkeuren.

TriFact365 mobiele app
Alle logo's van boekhoudpakketten waarmee TriFact365 koppelt

Zelf alle voordelen ervaren van Scan en Herken?

PLUG & PLAY: Binnen 1 minuut GRATIS aan de slag zonder verplichtingen!