No Hands Accounting: Meer tijd voor zaken die er echt toe doen

Weergave van de app van TriFact365 die actief is op een telefoon. TriFact365 is ideaal voor het werken met no hands accounting. Op de achtergrond is een ander scherm van de app te zien.

No Hands Accounting is een innovatieve aanpak in de wereld van boekhouding. Het maakt gebruik van geautomatiseerde systemen om financiële taken uit te voeren. Dit betekent dat handmatige invoer en menselijke tussenkomst tot een minimum worden beperkt. Met deze methode bespaar je tijd en reduceer je de kans op fouten. Geautomatiseerde tools verzamelen en verwerken financiële gegevens snel en efficiënt. Hierdoor kun jij je focussen op strategische beslissingen in plaats van op het uitvoeren van administratieve taken.

De ontstaansgeschiedenis

No Hands Accounting ontstond uit de behoefte aan efficiëntere financiële processen. De traditionele boekhouding vereiste veel handmatig werk en was tijdrovend. Met de opkomst van technologie begonnen bedrijven te zoeken naar manieren om deze processen te automatiseren. Softwareontwikkelaars creëerden tools die financiële gegevens automatisch kunnen verwerken. In de afgelopen tien jaar heeft deze technologie een snelle groei doorgemaakt. Vandaag de dag is No Hands Accounting een standaardpraktijk voor moderne bedrijven.

TriFact365 is een krachtige tool waarmee je No Hands Accounting kunt toepassen. Deze software automatiseert het repititieve deel van de verwerking van facturen en bonnetjes.

Waarom je No Hands Accounting moet toepassen

No Hands Accounting biedt tal van voordelen voor je organisatie. Allereerst bespaar je enorm veel tijd. Automatisering neemt repetitieve taken over, waardoor je meer ruimte hebt voor belangrijke werkzaamheden. Daarnaast vermindert het de kans op menselijke fouten. Dit zorgt voor nauwkeurigere financiële gegevens. Bovendien leidt automatisering tot lagere operationele kosten. Je hebt minder personeel nodig voor routinetaken. Tot slot verhoogt het de efficiëntie en productiviteit van je team. Door deze voordelen te benutten, kan je organisatie sneller groeien.

De wens van menig ondernemer en accountant

De wens voor het No Hands Accounting (boeken zonder handen) is daarom terug te vinden bij zowel ondernemers als accountants. Ondernemers willen het liefst zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan boekhouden om zo hun tijd aan zaken te kunnen besteden waar ze goed in zijn. Een ondernemer kan ervoor kiezen zelf grip op het factuurverwerkingsproces te blijven houden, waarbij de accountants slechts een periodieke controlefunctie uitvoert, óf de ondernemer kan dit werk in zijn geheel uitbesteden aan de accountant. In dat geval gebruikt de accountant een scan- en herkenoplossing als ondersteuning voor zijn of haar primaire proces. Facturen worden zo snel en correct geboekt, waardoor de accountant tijd overhoudt voor de adviesfunctie naar de ondernemer toe.

Voorwaarden voor succesvol werken

Als accountantskantoor moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen om succesvol te werken met No Hands Accounting. Door deze stappen te volgen, kun je optimaal profiteren van No Hands Accounting.

  • Investeer in betrouwbare en geavanceerde software. Deze tools zijn essentieel voor een vlekkeloze automatisering.
  • Zorg voor een goede training van je personeel. Zij moeten weten hoe ze de software effectief kunnen gebruiken.
  • Update regelmatig je systemen. Dit garandeert dat je altijd werkt met de nieuwste technologie.
  • Zorg voor een solide beveiligingsprotocol. Gevoelige financiële gegevens moeten goed beschermd zijn tegen cyberdreigingen.

Wat is de bijdrage van TriFact365 voor No Hands Accounting

TriFact365 is een krachtige tool waarmee je No Hands Accounting kunt toepassen. Deze software automatiseert het repititieve deel van de verwerking van facturen en bonnetjes. Het systeem herkent documenten en doet een automatisch boekingsvoorstel. Dit maakt het eenvoudiger om financiële gegevens snel en accuraat te beheren. TriFact365 integreert naadloos met verschillende boekhoudpakketten. Hierdoor wordt het implementeren van deze nieuwe techniek nog makkelijker. Door TriFact365 te gebruiken, verbeter je de efficiëntie en nauwkeurigheid van je financiële processen.

Wil je meer weten over TriFact365? Je kunt een gratis proefversie aanvragen om de software in actie te zien. Daarnaast is het nuttig om recensies en ervaringen van andere gebruikers te lezen. Dit geeft je een goed beeld van de voordelen en mogelijkheden. Door deze stappen te volgen, kun je bepalen of TriFact365 de juiste keuze is voor jouw organisatie.

Aan de slag met No Hands Accounting

Aanleveren van facturen

Het automatiseren van de factuurverwerking begint al bij de aanlevering van facturen. In TriFact365 krijgt elke administratie een uniek e-mailadres waar de facturen naartoe gemaild kunnen worden. Zo kan door middel van het automatisch doorsturen van e-mails de aanlevering van facturen eenvoudig worden gestroomlijnd, de eerste stap in no hands accounting.

Tussenstap in aanlevering

Wij adviseren altijd om een e-mailbox tussen de leverancier en de administratie in TriFact365 te zetten. Zo houd je zelf het overzicht en de mogelijkheid tot volledigheidscontrole. Daarnaast is het door het instellen van regels in deze mailbox zelfs mogelijk om facturen van leverancier A standaard naar administratie A door te mailen, terwijl facturen van leverancier B standaard naar administratie B doorgaan.

Inboeken van factuur

Wanneer de factuur eenmaal is aangekomen in de TriFact365-omgeving, kan deze nagenoeg automatisch en realtime worden ingeboekt in het boekhoudpakket. Door de opkomst van UBL-facturen kan door TriFact365 een 100% herkenning gegarandeerd worden, waardoor de factuurverwerking nog sneller kan gaan. Wanneer gebruik gemaakt wordt van fiatteren voor of na het boekingsvoorstel, kunnen automatische e-mailherinneringen helpen om gebruikers tijdig facturen te laten fiatteren. Handmatige herinneringen zijn daardoor niet meer nodig.

Nieuwste artikelen

Bekijk alle artikelen