Support > Autoriseren en procureren / Beheer en instellingen > Autorisatieschema wijzigen

Autorisatieschema wijzigen

Let op!
De wijzigingen zijn pas actief voor documenten die na het doorvoeren van de wijziging worden geüpload.

Om een bestaand autorisatieschema te wijzigen is het belangrijk om de juiste stappen te doorlopen.

Stap 1
Zijn er documenten met de status Autorisatie die je via een gewijzigd autorisatieschema wilt laten verwerken?

1. Ga vanuit het Dashboard naar het Autorisatie-overzicht.
  2. Klik op het menu (•••) in de kolom Document en selecteer de actie Stoppen.
  3. Of vink meerdere documenten aan en klik op de knop Stoppen boven de tabel.

De documenten komen nu op de status Afgekeurd te staan.

Stap 2
Pas het autorisatieschema aan.

1. Ga naar Instellingen (tandwiel) en klik op Autorisatieschema’s.
  2. Dubbelklik op het betreffende autorisatieschema en voer de wijzigingen door.

Stap 3
De documenten met de status Afgekeurd kun je nu opnieuw ter autorisatie aanbieden.

1. Klik in het Dashboard op de melding: ‘Er zijn nog … facturen met de status Afgekeurd’.
  2. Klik op het menu (•••) in de kolom Document en selecteer de actie Herstellen.
  3. Of vink meerdere documenten aan en klik op de knop Herstellen.

De documenten zullen nu weer de status Autorisatie krijgen.