Betalingsreferentie toevoegen

LET OP:

Deze functie is op dit moment beschikbaar als BETA-functie in combinatie met het nieuwe scherm voor ‘Controleren’.

In het nieuwe Controlescherm (BETA) is het mogelijk om een betalingsreferentie mee te geven met de boeking. Je kunt een standaard betalingsreferentie instellen op administratie- én relatieniveau. Lees hieronder verder hoe je dit kunt instellen.

BETA-functie activeren

1. Ga naar je Gebruikersnaam > BETA-functie.
  2. Zet de functie ‘Betalingsreferentie’ op AAN.
  3. Zet de functie ‘Nieuw scherm voor Controleren’ op AAN.

Administratie-instellingen

1. Ga naar Instellingen > Administraties > Vergrootglas > Instellingen.
  2. Onder ‘Boekingsinstellingen’ vind je twee velden voor het instellen van een betalingsreferentie.
Instellingen betalingsreferentie in TriFact365

De te selecteren labels hebben betrekking op de velden die in het Controlescherm worden vastgesteld. Wanneer je de boeking doorstuurt naar Procuratie of de boekhouding, worden deze labels geconverteerd naar de waarde die in de bijbehorende velden waren ingevuld.

Controlescherm – Relatie

Via de stamgegevens van de relatie is het mogelijk om ook een standaard betalingsreferentie in te stellen.

Heb je zowel op administratie- als relatieniveau een betalingsreferentie ingesteld? Dan wordt de betalingsreferentie van de relatie overgenomen op de boeking.

Betalingsreferentie op relatieniveau

Controlescherm – Boeking

Uiteraard is het ook mogelijk om handmatig een betalingsreferentie toe te voegen door deze te kopiëren van het document of zelf in te typen.

Betalingsreferentie opgeven bij boeking

Betalingsreferentie-instellingen per boekhoudpakket

Deze functie is alleen beschikbaar voor de volgende boekhoudpakketten:

1. AccountView
  2. AFAS
  3. Exact Online
  4. Twinfield
  5. Unit4 Multivers / Boekhoud Gemak

AccountView

In AccountView is de betalingsreferentie terug te vinden in het veld ‘Betalingsreferentie’. Je dient in AccountView nog wel even te controleren of de juiste waardes zijn ingevuld op het dagboek.

1. Ga in AccountView naar Document > Stamgegevens administratie > Dagboeken. Selecteer het betreffende dagboek.
  2. Selecteer bij ‘Betalingsreferentie’ de optie Zelf invoeren.
  3. Hierna kan TriFact365 de betalingsreferentie meesturen naar AccountView.
Betalingsreferentie: Zelf invoeren

AFAS

In AFAS is de betalingsreferentie terug te vinden in het veld ‘Betalingskenmerk.

Bekijk deze supportpagina van AFAS voor meer informatie over betalen in combinatie met het betalingskenmerk.

Boekhoud Gemak

In Boekhoud Gemak wordt de betalingsreferentie in het veld ‘Referentie crediteur’ geplaatst.

Exact Online

In Exact Online is de betalingsreferentie terug te vinden in het veld ‘Betalingsreferentie’ in het blok van de factuurgegevens.

Indien dit veld niet getoond wordt, kun je deze instellen via de knop ‘Aanpassen’ rechtsboven in het scherm.

Twinfield

In Twinfield wordt de betalingsreferentie geplaatst in het veld ‘Vrij tekstveld 2’. Om dit te kunnen gebruiken dienen de volgende instellingen verricht te worden:

1. Ga in Twinfield naar Instellingen > Administratie-instellingen > Dagboeken > Inkoopfactuur of Verkoopfactuur
  2. Zet ‘Vrij tekstveld 2’ op Toegestaan, Koptekst.

Indien je deze betalingsreferentie ook wilt gebruiken bij de betalingen, zorg dan dat de volgende instellingen verricht zijn:

1. Ga in Twinfield naar Kas & Banken > Formaten > Selecteer betaalbestand.
  2. Vul ‘Vrij tekstveld 2’ in.

Unit4 Multivers

In Unit4 Multivers Gemak wordt de betalingsreferentie in het veld ‘Referentie’ geplaatst.

Indien je deze betalingsreferentie ook wilt gebruiken bij de betalingen, zorg dan dat de volgende instellingen verricht zijn:

1. Ga in Unit4 Multivers naar Onderhoud > Bankgegevens.
  2. Ga naar het tabblad ‘Betalen’ en selecteer de optie Betalingskenmerk bij ‘Betaalomschrijving’.

Niet gevonden wat je zocht? Neem contact op met onze support afdeling.