Hallo, hoe kunnen we je helpen?

Support > AFAS > (De)blokkeren voor betaling (AFAS)

(De)blokkeren voor betaling (AFAS)

Wanneer je in TriFact365 de functie Inboeken voor procuratie gebruikt, zullen de boekingen geblokkeerd voor betaling worden ingeboekt in AFAS. Deze boekingen worden gedeblokkeerd na procuratie. Lees hieronder hoe het precies in zijn werk gaat.

Voordat je begint

Zorg ervoor dat de updateconnector FiInvoice is toegevoegd aan de lijst met UpdateConnectoren bij de App Connector! (zie afbeelding hieronder)

Benodigde updateconnectoren voor deblokkeren voor betaling in AFAS voor TriFact365, tabblad UpdateConnectoren, knSubject, FiInvoice, FiEntries, knPurchaserelation, KnSalesRelationOrg, KnSalesRelationPer

  1. Zorg ervoor dat er geen facturen op status Procureren staan. Als dit wel zo is en je zet Inboeken voor Procuratie aan, dan zullen deze facturen NIET in het boekhoudpakket terechtkomen.
  2. Ga naar Instellingen (tandwiel) > Administraties, vink Inboeken voor procuratie aan achter de betreffende administratie en klik op Opslaan.

Alle facturen die nu worden gecontroleerd, zullen alvast worden geboekt in AFAS. Deze facturen zijn nu geblokkeerd voor betaling. (zie hieronder)

Vinkje "geblokkeerd voor betaling" in de meest rechter kolom "Kenmerken", in het tabblad algemeen

Zodra de procuratiewerktstroom in TriFact365 voor die factuur is voltooid, zal de factuur gedeblokkeerd worden en zal hij beschikbaar worden voor betaling.
(zie hieronder)

Instelling in AFAS voor (de)blokkeren van betalingen vanuit TriFact365, tabblad algemeen in afas, rechterkolom "kenmerken": Rood gemarkeerde optie "geblokkeerd voor betaling"