Hallo, hoe kunnen we je helpen?

Support > Exact Online > (De)blokkeren voor betaling (Exact Online)

(De)blokkeren voor betaling (Exact Online)

Wanneer je in TriFact365 de functie Inboeken voor procuratie gebruikt, zullen de boekingen geblokkeerd voor betaling worden ingeboekt in Exact Online. Deze boekingen worden gedeblokkeerd na procuratie. Lees hieronder hoe het precies in zijn werk gaat.

Let op!

Zorg ervoor dat er geen facturen op status Procureren staan. Als dit wel zo is en je zet Inboeken voor Procuratie aan, dan zullen deze facturen NIET in het boekhoudpakket terechtkomen.

  1. Ga naar Instellingen (tandwiel) > Administraties, vink Inboeken voor procuratie aan achter de betreffende administratie en klik op Opslaan.
  2. Klik op (•••) > Bewerken op de regel van de administratie en ga naar het tabblad Instellingen.
  3. Selecteer onder Procuratie-instellingen een betalingsconditie die gebruikt dient te worden om de facturen geblokkeerd voor betaling in te boeken. Dit dient een betalingsconditie te zijn met de betalingswijze Kas in Exact Online.
Procuratie- instellingen in TriFact365: Procureren is verplicht en daaronder Betalingsconditie voor 'inboeken voor procuratie'

De facturen worden nu geboekt met deze betalingsconditie. Wanneer een factuur geprocureerd is in TriFact365, zal de betalingsconditie worden gewijzigd naar de oorspronkelijk ingegeven betalingsconditie op de boeking.

Betalingsconditie aanmaken in Exact Online
Een betalingsconditie met betalingswijze Kas is standaard aanwezig in Exact Online. Mocht deze betalingsconditie toch ontbreken of wil je liever een eigen betalingsconditie aanmaken, dan kun je deze eenvoudig toevoegen in Exact Online via Stamgegevens > Relaties > Betalingsconditie > Nieuw. Zet de betalingswijze op Kas, het aantal dagen op 0 en geef een omschrijving op. (zie afbeelding hieronder)

Betalingsconditie voor inboeken voor procuratie Exact Online

Let op!

Wijzig in Exact Online nooit de betalingsconditie als je Inboeken voor procuratie hebt aanstaan. TriFact365 zal dit zelf automatisch doen zodra er in TriFact365 geprocureerd is.

Let op!

Verwerk de boeking in Exact Online niet voordat de procuratiewerkstroom is voltooid. Anders kan TriFact365 de betalingsconditie niet meer wijzigen.