Support > Facturen boeken > Facturen met verlegde BTW verwerken

Facturen met verlegde BTW verwerken

In TriFact365 is het mogelijk om facturen met BTW Verlegd te verwerken. Afhankelijk van het boekhoudpakket waarmee je werkt zijn aanvullende instellingen in TriFact365 vereist.

In het boekingsscherm zal automatisch het BTW bedrag niet worden opgeteld bij het totaalbedrag, indien je een BTW-code selecteert die gekenmerkt is als Verlegd. Aanvullend wordt met het blauwe info-icoontje aangetoond dat de BTW verlegd wordt.

Blauw icoon rechts naast BTW bedrag op boekingsregel van boekingsvoorstel

AccountView, AFAS, Exact Online, iMUIS Online SnelStart, Visma eAccounting

Er zijn geen aanvullende instellingen vereist. TriFact365 registreert automatisch aan de hand van de BTW code of de BTW verlegd moet worden.

King Anywhere, King Business Software, Twinfield
  1. Ga in TriFact365 naar Instellingen (tandwiel) > Administraties en dubbelklik op de administratie.
  2. Ga naar het tabblad BTW-codes.
  3. Zet een vinkje bij Verlegd voor de betreffende BTW-codes
Unit4 Multivers / Boekhoud Gemak

Voor Unit4 Multivers zijn geen aanvullende instellingen in TriFact365 vereist. Wel dien je het juiste BTW-scenario te selecteren bij de relatie in het boekingsscherm. Het BTW-scenario bepaalt of de BTW verlegd moet worden.