Hallo, hoe kunnen we je helpen?

Support > Unit4 Multivers > (De)blokkeren voor betaling (Unit4 Multivers)

(De)blokkeren voor betaling (Unit4 Multivers)

Wanneer je in TriFact365 de functie Inboeken voor procuratie gebruikt, zullen de boekingen geblokkeerd voor betaling worden ingeboekt in Unit4 Multivers. Deze boekingen worden gedeblokkeerd na procuratie. Lees hieronder hoe het precies in zijn werk gaat.

Let op!

Zorg ervoor dat er geen facturen op status Procureren staan. Als dit wel zo is en je zet Inboeken voor Procuratie aan, dan zullen deze facturen NIET in het boekhoudpakket terechtkomen.

  1. Ga naar Instellingen (tandwiel) > Administraties, vink Inboeken voor procuratie aan achter de betreffende administratie en klik op Opslaan.
  2. Klik op (•••) > Bewerken op de regel van de administratie en ga naar het tabblad Instellingen.
  3. Selecteer onder Procuratie-instellingen een betalingsconditie die gebruikt dient te worden om de facturen geblokkeerd voor betaling in te boeken.
Procuratie-instelingen
Procureren is verplicht (ja/nee)
Betalingsconditie voor 'inboeken voor procuratie' (selecteer betalingsconditie).

De boekingen worden nu geboekt met de geselecteerde betalingsconditie. Dit kan worden gezien als geblokkeerd voor betaling aangezien deze boekingen nu niet kunnen worden meegenomen in de betaalbatches.

Zodra de procuratiewerkstroom in TriFact365 is voltooid, zal de factuur in Unit4 Multivers gedeblokkeerd worden en zal de betalingsconditie gewijzigd worden naar de oorspronkelijk betalingsconditie zoals in het controlescherm binnen TriFact365 was geselecteerd. Hierna kan de factuur in de betaalbatch worden opgenomen.

Let op!

Wijzig in Unit4 Multivers nooit de betalingsconditie als je Inboeken voor procuratie hebt aanstaan. TriFact365 zal dit zelf automatisch doen zodra er in TriFact365 geprocureerd is.