Support > AccountView / Exact Online / Facturen boeken / iMUIS Online / Twinfield > Transitorisch boeken

Transitorisch boeken

Wanneer je gekoppeld bent met AccountView, Exact Online of Twinfield, kun je kosten en opbrengsten over meerdere periodes spreiden. LET OP: Hiervoor zijn aanvullende instellingen vereist in TriFact365 en/of het boekhoudpakket.

AccountView

1. Ga in AccountView naar Opties > Instellingen > Administratie > Financieel I.
  2. Zorg dat er een grootboekrekening is geselecteerd bij ‘Transitoria debet’ en ‘Transitoria credit’.
  3. Wil je spreiden over meerdere boekjaren? Deze boekjaren moeten al zijn aangemaakt in AccountView. (Dit is een verschil met de functionaliteit in AccountView!)

Wanneer bovenstaande instellingen gereed zijn, kun je kosten en opbrengsten spreiden over meerdere periodes in TriFact365.

AFAS

1. Ga in AFAS naar Financieel Beheer Instellingen administratie.
  2. Ga naar het tabblad Boeken overig.
  3. Zorg dat er een dagboek en tussenrekening geselecteerd is onder Transitorische post.

Wanneer bovenstaande instellingen gereed zijn, kun je kosten en opbrengsten spreiden over meerdere periodes in TriFact365.

Exact Online

1. Ga in Exact Online naar de Instellingen van je administratie. Onder het tabblad ‘Financieel’ dien je grootboekrekeningen te koppelen aan ‘Uitgestelde omzet’ en ‘Uitgestelde kosten’.
  2. Koppel ook een Memoriaaldagboek aan de uitgestelde omzet/kosten. Het is aan te raden om hier een apart dagboek voor aan te maken.
Exact Online Transitorisch boeken

Wanneer bovenstaande instellingen gereed zijn, kun je facturen spreiden over meerdere periodes in TriFact365.

iMUIS Online

1. Ga in TriFact365 naar Instellingen > Administraties > Vergrootglas.
  2. Selecteer in het blok ‘Transitorisch boeken’ een dagboek en grootboekrekening dat moet worden gebruikt bij transitorische boekingen.

Bij het maken van een boeking dient het gebruikte grootboek in iMUIS Online gekenmerkt te zijn als ‘Transitorische rekening’.

Transitorische boeking in iMUIS Online

Wanneer bovenstaande instellingen gereed zijn, kun je boekingen spreiden over meerdere periodes in TriFact365.

Twinfield

1. Ga in TriFact365 naar Instellingen > Administraties > Vergrootglas.
  2. Selecteer in het blok ‘Transitorisch boeken’ een grootboekrekening dat moet worden gebruikt bij transitorische boekingen.

Wanneer bovenstaande instellingen gereed zijn, kun je boekingen spreiden over meerdere periodes in TriFact365.

Transitorisch boeken in TriFact365

STAP 1:
Ga naar het scherm ‘Controleren en verwerken’ en vink ‘Transitorische boeking’ aan. Er verschijnen nu extra velden op de boekingsregels.

STAP 2:
Vul in de velden ‘Vanaf’ en ‘T/m’ de datum van de betreffende periode in, zodat het boekhoudpakket het bedrag vervolgens over deze gewenste perioden kan spreiden.

Transitorisch boeken vanuit het controlescherm van TrIFact365