Sneller Facturen Boeken: Finergie Accountants & Belastingadviseurs: “We hadden niet verwacht dat het aantal administraties zou verdubbelen”

Klantverhaal Finergie Accountants & Belastingadviseurs over Sneller Facturen Boeken.

Finergie Accountants & Belastingadviseurs uit Heeze geeft klanten advies met focus op accountancy, salaris & HRM, boekhouding, belastingadvies en bedrijfsadvies. Er wordt nauw samengewerkt met klanten en verschillende externe professionals (zoals advocaten, notarissen, fiscalisten en HRM/P&O regisseurs) om passende aanbevelingen te kunnen vormen. Finergie bestaat uit 25 medewerkers en bedient alle branches, afgezien van de Agrarische branche. Eric van Heugten is één van de vennoten bij Finergie en is onder andere gespecialiseerd in de Gezondheidszorg. Lees verder hoe ze succesvol sneller facturen boeken.

Finergie richtte zich aanvankelijk niet specifiek op het verwerken van de administraties van klanten, dit is gaandeweg ontstaan. “In eerste instantie voerden onze klanten hun administraties zelf en verzorgde Finergie het jaarwerk eromheen. Op den duur werden steeds meer administraties door ons gevoerd”, vertelt Eric. “Wij zijn toen op zoek gegaan naar een oplossing waarmee we efficiënt de administraties konden verwerken. De voornaamste redenen waarom we destijds gekozen hebben voor TriFact365 is omdat er een koppeling mogelijk is met AFAS en omdat TriFact365 een onafhankelijke partij is”.

Uniforme werkwijze: sneller facturen boeken

Naast AFAS werkt Finergie ook met andere boekhoudpakketten, zoals onder andere Exact, Snelstart en Twinfield. Hierdoor is het hanteren van een uniforme werkwijze extra belangrijk. Daarom heeft Finergie hun ‘Administratiestraat’ ontwikkeld, waarin alles goed op elkaar aansluit. TriFact365 is hierin ook opgenomen. Om een eenduidige werkwijze te hanteren adviseert Finergie klanten die hun eigen administratie voeren ook om TriFact365 te gebruiken.

Eric benoemt de uniforme werkwijze als één van de voordelen die zij ervaren met TriFact365. Het verwerken van facturen gaat hierdoor makkelijker en ze kunnen klanten ook makkelijker ondersteunen. “Accountants werken vaak met verschillende boekhoudpakketten voor hun klanten. Daarom is het erg belangrijk dat TriFact365 in deze behoefte voorziet. Het werken binnen één systeem over alle boekhoudpakketten heen bespaart accountants gewoon enorm veel tijd”, vertelt Kristian van Dijk, Product Owner bij TriFact365.

Voordelen TriFact365

“Toen we begonnen met TriFact365 hadden we tijdsbesparing voor ogen. We hadden echter niet verwacht dat het aantal administraties die we voeren zou verdubbelen” vertelt Eric. Ondanks dat het aantal administraties verdubbeld is, gaat het boeken van facturen veel efficiënter en sneller. Eric vertelt dat iedereen positief is over TriFact365, ook al is het af en toe wel wennen voor klanten. Er is een continue flow van facturen waardoor de piekdrukte van de BTW-maanden een stuk minder is.

Verder wordt bij Finergie veel met de mobiele app van TriFact365 gewerkt, zowel door collega’s als klanten. De app wordt onder andere veel gebruikt om facturen te autoriseren, zeker door grote bedrijven die zelf de boekhouding voeren. “Met de mobiele app kunnen klanten eenvoudig facturen uploaden of autoriseren”, aldus Kristian. “Handig wanneer er veel on-the-go gewerkt wordt.”

Waarom TriFact365?

TriFact365 levert een cloudoplossing voor digitale verwerking van inkoopfacturen, verkoopfacturen en bonnetjes. Uploaden van deze documenten kan eenvoudig via de webapplicatie, e-mail en mobiele app. De scan en herken software werkt realtime en volledige automatisch met zelflerende algoritmen. Een realtime koppeling is mogelijk tussen TriFact365 en de grootste boekhoudpakketten in Nederland.

Nieuwste artikelen

Bekijk alle artikelen