Transitorisch boeken nu ook beschikbaar voor AFAS-gebruikers

AFAS levert Profit 18 uit tussen 14 juni 2021 en 8 augustus 2021. Dit betekent dat je vanaf nu met TriFact365 ook transitorisch kunt boeken in combinatie met AFAS. Hiermee laten we de meest gevraagde wens van AFAS-gebruikers in vervulling gaan!

AFAS transitorisch boeken

Kosten en opbrengsten spreiden over meerdere periodes

Met transitorisch boeken kun je opbrengsten en kosten spreiden die over meerdere periodes verdeeld dienen te worden. Het moment waarop de kosten en opbrengsten gemaakt zijn wijkt hierin af van het betalingsmoment. Een voorbeeld hiervan is een factuur van een verzekering. Je ontvangt een factuur met daarin de kosten voor het hele komende jaar. De gemaakte kosten kun je dan spreiden over de komende 12 maanden.

Indien je in TriFact365 de kosten of opbrengsten wilt spreiden over meerdere periodes, vink je eenvoudig de optie ‘Transitorische boeking’ aan. Je kunt nu per boekingsregel aangeven wat de startperiode en eindperiode is van de spreiding. Selecteer een datum met de datumprikker en TriFact365 converteert deze automatisch naar de bijbehorende periode. In het geval van het voorbeeld hierboven betekent dit 2021/01 t/m 2021/12.

Maak je gebruik van afwijkende periode-instellingen van bijvoorbeeld weken of kwartalen? Geen probleem! TriFact365 haalt automatisch de periode-instellingen op uit de administratie en verwerkt deze in het boekingsvoorstel.

Hoe kan ik beginnen?

Indien je gebruik maakt van Profit 18, kun je direct beginnen met het transitorisch boeken. Het enige wat je in moet stellen is een tussenrekening in de administratie binnen AFAS. Bekijk hier onze supportpagina voor meer informatie. Vervolgens kun je deze functionaliteit aanzetten via de BETA-functies bij je gebruikersnaam.

TIP: Bekijk in het Update Center van AFAS wanneer jouw omgeving over wordt gezet op Profit 18. Je kunt zelfs je overstapdatum wijzigen!

Heb je interesse in verdere updates?

Via deze Blog houden we je op de hoogte van belangrijke nieuwe ontwikkelingen. Wil je alle details leren kennen van verbeteringen, bugfixes en BETA functies? Neem dan ook eens kijkje op onze updatepagina.

Tijd besparen met TriFact365

Werk je nog niet met TriFact365? Vraag hier direct een proefversie aan! Je kunt meteen beginnen met testen en TriFact365 gedurende 30 dagen uitproberen.

Dit artikel delen:

Nieuwste artikelen

Bekijk alle artikelen