Beste alternatief voor Basecone

Wil je Basecone vergelijken, vervangen of zoek je gewoon een beter alternatief? Laat TriFact365 de ontdekking van de dag voor je zijn.

Meer dan 20.000 bedrijven en accountantskantoren werken met TriFact365 of zijn overgestapt van andere Scan en Herken software zoals Basecone. Accountants adopteren medio 2021 massaal TriFact365, hoe zit dat?

Accountant in pak straalt professionaliteit uit bij het zoeken naar een Basecone alternatief.
Slimme Accountants maken een onderbouwde keuze voor Basecone óf TriFact365

Wat maakt TriFact365 het beste alternatief voor Basecone?

Unieke regelherkenning

Het grootste verschil is de realtime regelherkenning. Basecone biedt geen regelherkenning aan voor PDF inkoopfacturen en verkoopfacturen. TriFact365 biedt regelherkenning aan zodat journaalposten kunnen worden uitgesplitst op regelniveau voor grootboekrekeningen, omschrijvingen, btw code(s) en bedragen. Deze functie is beschikbaar in BETA en wordt in samenwerking met gebruikers steeds verder doorontwikkeld. Probeer het zelf, meld je ook aan als BETA gebruiker!

Workflows

Per autorisatieflow is bij Basecone het maximum aantal gebruikers beperkt tot 3. Bij TriFact365 is het aantal gebruikers onbeperkt en zijn 10 niveau’s mogelijk (het maximum actueel in gebruik is 4 door een grote internationale organisatie die tot in Australië facturen laat fiatteren met TriFact365).

Koppelingen

Basecone heeft 4 koppelingen en TriFact365 heeft 11 koppelingen met boekhoudprogramma’s in Nederland en is daarmee ideaal voor administratie- en accountantskantoren die met uniforme processen in meerdere boekhoudpakketten willen werken.

Bureau met kop koffie en tablet waarop ROI (return on investment) staat vermeld.
TriFact365 levert de hoogste ROI voor digitale factuurverwerking

TriFact365 of Basecone: vergelijk kosten en functies

TriFact365Basecone
Tarieven
Per document (factuur)€0,16€0,29
Autorisatie / Procuratie gebruiker (per maand)€2,50€4,50
Declaratie gebruikerGratis€3,50
Type Documenten
Inkoop
Verkoop
Kas, Bank
Memoriaal
Overige
Formaat Documenten
PDF, UBL en overige formaten
Herkenningstechnieken
Regelherkenning
Tabel met vergelijking van functies en tarieven op hoofdlijnen

Bespaar 50% op de kosten van Basecone

Uit bovenstaande tabel blijkt dus dat je ongeveer 50% kosten kunt besparen. Via de website van Basecone kun je ook zelf de tarieven vergelijken.

Wat vinden klanten?

Krol Wezenberg is het accountantskantoor voor MKB bedrijven en zelfstandigen. Voor onze klanten omarmen wij nieuwe technieken om de financiële processen nog soepeler te laten verlopen. Naast de 100% factuurherkenning biedt TriFact365 ons ook een prima klantenservice. De vragen en wensen van mijn collega’s worden snel en op prettige wijze beantwoord.”

Dirk Krol van Krol Wezenberg Accountants

Dirk Krol, Klantervaring Krol Wezenberg Accountants

Mijn conclusie: het beste alternatief voor Basecone is TriFact365?!

Als kritische lezer valt het je natuurlijk meteen op dat de schrijver van dit blogartikel niet onafhankelijk is. De bovenstaande tabel met vergelijking van functies en tarieven had ook anders kunnen zijn, want er zijn zeker meer verschillen te benoemen. Mijn tijd is echter beperkt en het hoofddoel van dit artikel is accountants te informeren over de belangrijkste verschillen voor het maken van investeringsbeslissingen (ROI). Deze vergelijking en conclusie zijn mede ingegeven door informatie die TriFact365 heeft ontvangen van accountants die zijn overgestapt van Basecone naar TriFact365.

Er zijn zeker ook andere alternatieven in de markt te vinden voor Basecone, kijk gerust eens op Google of informeer eens op de website van je favoriete boekhoudsoftware, aan jou de keuze of daartussen het beste alternatief zit. Echter, kritische accountants vragen ook door naar track-record en volumes… Helaas vind je daarover weinig op internet… enkel Exact noemt volumes op het App Center..

Daarom deel ik graag de volgende kennis. Qua volume is TriFact365 al jarenlang de specialist die naast Basecone de accountancysector bedient. TriFact365 is nummer 1. in volume voor AFAS, SnelStart, Visma en King en ook voor Exact, Twinfield en Unit4 (waar Basecone volgens onze inzichten Nr 1 is) zijn we minstens top 3 in volume (bronnen: mijn persoonlijke gesprekken met gekoppelde boekhoudsoftware). Werk je voor een boekhoudpakket en heb je een update over de positionering van TriFact365, dan verneem ik heel graag!

Heb je kas, bank, memoriaal of overige documenten nodig? Kies dan gerust (voorlopig) voor Basecone. Deze functies staan bij TriFact365 in de loop van 2021 gepland en je kunt eenvoudig overstappen. Per saldo zijn dan de belangrijkste redenen voor accountants om te kiezen voor TriFact365: prijzen, unieke koppelingen én regelherkenning.

Interesse gewekt? Ontdek de functies en prijzen van TriFact365. Uiteraard kun je ook geheel vrijblijvend één van de gratis webinars volgen.

Dit artikel delen:

Nieuwste artikelen

Bekijk alle artikelen