100% realtime factuurherkenning

Bespaar tijd en geld met de nr. 1 in realtime factuurherkenning!

pijl die naar Start Gratis wijst met tekst 17.000 organisaties werken al met TriFact365
TriFact365 Dashboard en mobiele app voor 100% realtime factuurherkenning.

18.000+

organisaties

9

koppelingen

11

medewerkers

90%

correct herkende facturen

Wil je ook snellere én goedkopere factuurherkenning?

Wil je véél sneller en goedkoper je boekhouding bijwerken met automatische factuurherkenning? Koppel je administratie(s) met TriFact365 en bespaar tijd en geld voor zaken die er écht toe doen. Je kunt gemakkelijk inkoopfacturen, verkoopfacturen en bonnetjes uploaden en realtime verwerken in jouw boekhouding. Onder onze klanten staat onze factuurherkenning software bekend om de combinatie van een hoog gebruiksgemak, eenvoudige implementatie en uitstekende gratis support. Bovendien zijn alle functionaliteiten gratis en ben je bij ons gegarandeerd voordelig uit met de scherpste tarieven van Nederland!

100% automatisch boekingsvoorstel

Door op grote schaal ‘machine learning’ toe te passen presenteert TriFact365 realtime boekingsvoorstellen. Voortaan hoef je alleen nog maar een visuele controle uit te voeren bij het inboeken van facturen. Eén simpele muisklik is meestal voldoende om de factuur in je administratie te boeken en direct gereed te hebben voor BTW aangifte. Hierdoor heb je facturen in no-time geboekt in de boekhouding en verhoog je de productiviteit. En het fijne is dat het nog veel sneller zal gaan, want de herkenning verbetert continu. Bespaar jij voortaan ook tijd met automatische boekingsvoorstellen?

De meest gebruikte functies voor factuurherkenning

Hoogste herkenning

Met behulp van de nieuwste zelflerende algoritmen heeft TriFact365 de hoogste herkenning in Nederland! We lopen voorop met robotic accounting en machine learning.

Supersnelle verwerking

TriFact365 presenteert binnen enkele seconden een boekingsvoorstel. Daarnaast werken we continu aan onze software om de snelheid en stabiliteit te kunnen garanderen!

Dashboard

Met het digitale dashboard ziet iedere gebruiker in één oogopslag zijn eigen actuele werkvoorraad. Vanuit het dashboard kun je direct doorklikken naar de gewenste administratie of bijbehorende processtap.

Autorisatiewerkstromen (optioneel)

Gebruikers kunnen eenvoudig met één druk op de knop facturen en boekingen autoriseren, zowel voor als na het boeken. Met de mobiele app kun je goedkeuren met één simpele swipe!

Realtime integratie met boekhoudpaketten

Het complete proces is realtime! Voor de herkenning van facturen hebben wij zelflerende algoritmen ontwikkeld zodat automatisch een boekingsvoorstel verschijnt. Ook de integratie met alle gekoppelde boekhoudpakketten is volledig realtime.

Gestructureerd online archief

Binnen het archief wordt per boekingsstuk vastgelegd: de oorspronkelijke PDF, volledige journaalpost inclusief boekingsnummer, relatienaam, bedragen, audit trail en natuurlijk eventuele opmerkingen. Alle boekingen worden realtime verwerkt in jouw boekhoudpakket en opgeslagen in het online archief.

Functiescheiding

Binnen TriFact365 zijn alle gebruikers gratis! Natuurlijk kun je gemakkelijk per gebruiker de toegangsrechten voor de administratie(s) zelf instellen. Daarnaast zijn er ook specifiek instelbare gebruikersrechten die je onbeperkt kan combineren.

Audit trail

Per processtap wordt een automatische audit trail ingebouwd. Per handeling wordt vastgelegd welke gebruiker deze op welk tijdstip heeft uitgevoerd. Per verwerkte factuur kan achteraf de complete audit trail worden bekeken.

Gratis support

Waarom onze support gratis is? Wij groeien erg hard, maar krijgen desondanks relatief weinig supportvragen. Onze cloud applicatie blinkt uit in gebruiksgemak en als die er komen dan reageren we snel met de beste oplossing voorhanden. Bovendien is er een uitgebreide kennisbank wanneer je vragen hebt over de software.

Software updates

TriFact365 is continu in ontwikkeling. Regelmatig worden nieuwe functionaliteiten ontwikkeld en verbeteringen doorgevoerd. Doordat TriFact365 100% cloud-based is, werk je automatisch met de nieuwste versie. Geen handmatige installaties meer nodig!

De 6 belangrijkste voordelen van factuurherkenning van TriFact365

Tijdbesparend

TriFact365 minimaliseert handmatig werk bij het boeken van facturen.

Kwaliteitverhogend

TriFact365 digitaliseert en verhoogt daarmee de kwaliteit van de werkstromen.

Uniform werken

TriFact365 koppelt met de meeste boekhoudpakketten binnen Nederland.

Geen training

TriFact365 is eenvoudig in gebruik. Bespaar op trainingskosten voor medewerkers.

Samenwerking

TriFact365 functioneert als een online samenwerkingsplatform tussen accountant en klant.

Gratis gebruikers

TriFact365 geeft je medewerkers én klanten gratis toegang.

Zelf alle voordelen ervaren van Scan en Herken?

PLUG & PLAY: Binnen 1 minuut GRATIS aan de slag zonder verplichtingen!