Facturen scannen en herkennen met het TriFact365 platform

Het scannen en herkennen van facturen bespaart tijd en geld, waardoor je bedrijf efficiënter werkt en dus beter presteert.

pijl die naar Start Gratis wijst met tekst 18.000 organisaties werken al met TriFact365

Waarom alle facturen realtime scannen en herkennen?

Facturen scannen en herkennen is bij TriFact365 een realtime proces, dit betekent dat een factuur die je upload in enkele seconden wordt gescand, herkend en automatisch omgezet in een boekingsvoorstel. Hierdoor kan je efficiënter boekhouden en veel tijd besparen.

Een boekingsvoorstel in de webversie van TriFact365

Het scannen en herkennen van inkoopfacturen én verkoopfacturen

De basis van scannen en herkennen is voor alle inkoopfacturen en verkoopfacturen hetzelfde. Een klein verschil ontstaat bij het omzetten van de herkende factuurgegevens naar het boekingsvoorstel. Daar wordt bij een inkoopfactuur een match gemaakt met de crediteuren (leveranciers) en bij de verkoopfactuur een match met de debiteur (klant). De daarvan afgeleide velden kunnen vervolgens anders zijn, denk daarbij aan dagboeken (inkoop vs verkoop), grootboekrekeningen en btw-codes.

Ook voor het scannen en herkennen van creditfacturen

Ook creditfacturen kan je eenvoudig scannen en herkennen. De basis is voor 99% hetzelfde als bij de normale facturen en het verschil ontstaat pas bij het omzetten naar het boekingsvoorstel. Voor de precieze verwerking van een creditfactuur zijn in TriFact365 twee opties beschikbaar, deze vind je op onze kennisbank.

Toetsenbord met Enter knop van papier naar digitaal voor het scannen en herkennen van creditfacturen
Man scant facturen naar cloud van TriFact365. Ook papieren facturen scannen en herkenen met TriFact365

Papieren inkoopfacturen scannen en herkennen

Bij onze klanten komt het nog regelmatig voor dat papieren facturen worden ontvangen. Gelukkig bespaart een simpele scanner in combinatie met TriFact365 veel tijd. Vrijwel iedere scanresolutie wordt door TriFact365 verwerkt, zolang je maar onthoudt dat de factuur leesbaar moet zijn en dat het ook voor je eigen organisatie niet wenselijk is om (te) grote bestanden te verwerken. De meest gebruikte scanresolutie binnen TriFact365 is 200 dpi. Dit is een prima instelling voor je scanner waarmee het gescande bestand later in het proces nog goed te lezen is en de bestandsgrootte beperkt is. Met TriFact365 kun je eenvoudig bulkvolumes verwerken.

Met TriFact365 bespaar je tijd en geld

De besparing met scannen en herkennen is maximaal met TriFact365. Onze alles-in-één software staat bekend om de eenvoudige koppelingen, intuïtieve werking en de scherpste tarieven.

Als bijkomend voordeel zal je ook verderop in het proces met boekhoud- en rapportagesoftware veel tijd besparen. Denk bijvoorbeeld aan snellere controles voor de periodieke aangifte omzetbelasting, het opstellen van de jaarrekening of het opstellen van kostenrapportages. Onthoud dit: doorklikken naar ingescande digitale facturen gaat altijd sneller dan het opzoeken van papieren facturen in ordners.

De return of investment (ROI) op een iPad geeft aan dat facturen scannen en herkennen met TriFact365 snel rendeert.

Zelf alle voordelen ervaren van TriFact365?

PLUG & PLAY: Binnen 1 minuut GRATIS aan de slag zonder verplichtingen!