Slimme Autorisatieflows: Kinderhulporganisatie Terre des Hommes versnelt factuurverwerking met TriFact365

Terre des Hommes is een kinderhulporganisatie die zijn oorsprong kent in Zwitserland, 1960. Het is ontstaan als een vrijwilligersorganisatie van artsen die zich richtte op het helpen van kinderen in nood in Noord-Afrika. Carel Kok, directeur van Terre des Hommes, vertelt dat Terre des Hommes onder andere in Nederland navolging kreeg. “Rond 1965 ontstond er een Nederlandse onafhankelijke organisatie. Terre des Hommes Nederland richtte zijn eerste activiteiten op het behandelen van minderjarige slachtoffers van de oorlog in Vietnam”. Daarna is het uitgegroeid tot een brede kinderhulporganisatie die zich focust op het structureel uit de wereld helpen van kinderuitbuiting. Terre des Hommes is werkzaam in Oost-Afrika, Azië en Europa. Lees hieronder verder hoe Terre des Hommes gebruik maakt van TriFact365 voor slimme autorisatieflows.

Carel Kok
Carel Kok, CEO Terre des Hommes (door @MonavandenBerg)

Onder kinderuitbuiting vallen de ergste vormen van kinderarbeid, kinderhandel en –migratie, seksuele kinderuitbuiting en kindermisbruik. Terre des Hommes vangt slachtoffers van kinderuitbuiting op en voorziet hen van de juiste psychosociale zorg. Zo helpt Terre des Hommes in India gemeenschappen uit afgelegen dorpen om beter onderwijs en aanwezigheid van leraren op de basisscholen te eisen, zodat kinderen naar school gaan en niet meer in de mijnen werken. In Kenia en Ethiopië worden kinderen uit de kinderprostitutie gehaald. ‘Kinderen moeten zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen, daar zijn al onze programma’s voor ontwikkeld’, aldus Carel Kok. Bij seksuele uitbuiting richt Terre des Hommes zich niet alleen op preventie, maar ook op het begeleiden van slachtoffers bij het doen van aangiften. Zo blijven daders niet ongestraft.

Om dit te realiseren wordt met een netwerk van lokale organisaties gewerkt. Lokale organisaties snappen beter dan wie dan ook wat de noden zijn en hoe hier het best op ingespeeld kan worden”, vertelt Carel. “En we streven ernaar om deze organisaties – het zogenaamde maatschappelijk middenveld – te versterken en te ontwikkelen zodat Terre des Hommes zijn middelen anders kan inzetten wanneer we zien dat de situatie structureel is verbeterd en de impact die voor ogen was is bereikt”.

“Terre des Hommes kan het probleem nooit in zijn eentje oplossen. Het is essentieel dat de belangrijkste grote problemen op de agenda staan bij iedereen die een bijdrage kunnen leveren om dit op te lossen”, aldus Carel. Terre des Hommes brengt de problematiek onder de aandacht via publieke campagnes om iedereen bewust te maken van kinderuitbuiting en de gevolgen. Daarnaast is lobbyen met Kamerleden, bewindslieden, federaties zoals de VN en regionale en nationale overheden in de landen waar Terre des Hommes actief is belangrijk in het tegengaan van kinderuitbuiting.

Meisje in informele mica mijn in india
Een meisje in een informele micamijn in India

Terre des Hommes en TriFact365

Een organisatie als Terre des Hommes heeft ook een boekhouding te verwerken. In juni 2018 zijn ze gestart met TriFact365. Ze waren op zoek naar een softwareprogramma dat goed aansloot bij Exact Online en dat het factuurverwerkingsproces kon versnellen. Door onderzoek naar de verschillende mogelijkheden en informatie van de accountant zijn ze bij TriFact365 uitgekomen. Daarnaast speelde prijs, inloggen via de website en het eenvoudig uploaden van PDF-facturen ook een rol.

Naast de vaste lasten die gefactureerd worden, heeft Terre des Hommes diverse projecten lopen waarvoor de boekhouding gevoerd moet worden. De mogelijkheid tot functiescheiding is dan ook essentieel in hun manier van werken. De slimme autorisatieflows van TriFact365 sluiten hier goed op aan. De juiste facturen komen hierdoor altijd bij de verantwoordelijke manager of collega’s van het project terecht voor goedkeuring.

De overstap naar werken in de cloud en het automatiseren van de factuurverwerking heeft Terre des Hommes veel tijdwinst opgeleverd. Facturen kunnen nu eenvoudig altijd en overal via de telefoon of portal geüpload en verwerkt worden. “Vooral de mobiele app van TriFact365 biedt hierin een uitkomst voor klanten. Er kan eenvoudig on-the-go gewerkt worden’, aldus Kristian van Dijk, Product Owner bij TriFact365. “Het uploaden en goedkeuren van facturen en bonnetjes kan op ieder moment en op iedere locatie”.

Ontwikkelingen bij TriFact365

“TriFact365 is continue bezig met het verder ontwikkelen van de software. Wat er precies ontwikkeld wordt is afhankelijk van de grootte van de klantvraag”, aldus Kristian. Sinds enige tijd is TriFact365 beschikbaar in het Engels, Frans, Duits en Spaans. Voor een internationale organisatie zoals Terre des Hommes was dit een belangrijke wens. Hierdoor gaat de factuurverwerking in de gehele organisatie een stuk eenvoudiger.

TriFact365 is er niet alleen voor accountants en ondernemers, maar ook voor non-profit organisaties zoals Terre des Hommes. Voor deze organisaties is het belangrijk dat er met vrijgestelde BTW gewerkt kan worden. “We hebben recent een functie ontwikkeld waarmee een administratie gekenmerkt kan worden als vrijgesteld van BTW”, aldus Kristian. “Hierdoor worden de boekingsvoorstellen automatisch inclusief BTW gepresenteerd waarna ze direct op de juiste manier geboekt kunnen worden. Dit bespaart een non-profit organisatie zoals Terre des Hommes veel tijd.”

Dit artikel delen:

Nieuwste artikelen

Bekijk alle artikelen