Implementatie van digitale factuurstromen

De implementatie van digitale factuurstromen levert veel voordelen op. Zo zal de administratie niet alleen sneller worden maar ook kwalitatief verbeteren. Ook zal veel tijd worden bespaard met digitale factuurverwerking waardoor meer tijd kan worden besteed aan zaken die van grotere toegevoegde waarde zijn voor de accountant en de cliënt. Verder heb je met digitale factuurverwerking altijd en overal toegang en is je administratie altijd up-to-date.

Aan accountants nu de taak om de eindklant kennis te laten maken met scan- en herkensoftware. Het is een illusie dat dit een lang en ingewikkeld implementatieproces met zich meebrengt. Wij laten in ons whitepaper zien dat je met vijf eenvoudige stappen de klant kan overtuigen van de meerwaarde van scan- en herkensoftware en daarmee de factuurverwerking van de klant optimaal kan digitaliseren.

Speciaal voor accountants! 5 Eenvoudige stappen voor implementatie van digitale factuurverwerking

1. Overtuig de eindklant

De meeste ondernemers zijn niet graag bezig met de boekhouding. Overtuig de eindklant van de toegevoegde waarde dat digitale factuurverwerking met zich meebrengt. Dit betekent niet dat meteen iedere klant aan de slag moet.

2. Bepaal het ideale verwerkingsproces

Ga samen met de klant zitten en bepaal hoe het proces van factuurverwerking eruit moet komen te zien. Wat wordt de rol van de eindklant en jouw rol als accountant?

3. Koppel met het boekhoudpakket

Na het bepalen van het ideale verwerkingsproces kan begonnen worden met de inrichting hiervan. Begin met de koppeling met het boekhoudpakket. Met online boekhoudpakketten zoals Exact Online of Visma eAccounting is dit vaak binnen een paar minuten gebeurd.

4. Digitaliseer de factuurstroom

Zorg dat je alle papieren facturen digitaliseert. Gebruik een mobiele app voor het scannen van bonnetjes en scan digitale facturen in bulk in.

5. Automatiseer de factuurstroom

Na het digitaliseren kun je beginnen met de factuurstroom automatiseren. Denk hierbij aan automatische e-mailaanlevering en fiatteringswerkstromen.

Lees verder over alle documentstromen in TriFact365.

Dit artikel delen:

Nieuwste artikelen

Bekijk alle artikelen