Hoe Triple P zich TriFact365 onder tijdsdruk meester wist te maken

Triple P is de expert op het gebied van geavanceerde communicatie- en infrastructuuroplossingen, Managed Cloud-dienstverlening, slimme werkplek- en samenwerkingstoepassingen en hoogwaardige securitydienstverlening. Triple P is met name actief binnen de zakelijke dienstverlening, overheid, zorg en het onderwijs. In een krappe arbeidsmarkt, zochten zij een manier om de administratie verder te automatiseren en zo kwamen ze terecht bij TriFact365. 

5 mensen tijdens een vergadering op kantoor

Finance-team

Bianca is hoofd finance bij Triple P en is daarmee verantwoordelijk voor de financiële organisatie inclusief eindverantwoordelijkheid voor de administratieve processen. Het finance-team bestaat verder uit een debiteuren- en crediteurenadministrateur en een HRM-medewerker. Toen halverwege 2023 de crediteurenadministrateur besloot afscheid te nemen, ontstond de wens om werkzaamheden van de crediteurenadministratie verder te automatiseren. 

Gelukkig ging de implementatie van TriFact365 zo snel en efficiënt als van tevoren werd ingeschat. 

Arbeidsintensief

De verwerking van facturen, naast het reguliere werk, bleek voor de overige teamleden te arbeidsintensief. Na onderzoek in de markt werden drie partijen overwogen. De beslissing voor TriFact365 werd genomen na het vergelijken van brochures en online onderzoek. Naast een voorspoedige implementatie en de mogelijkheid om facturen in Exact online op te slaan, speelde een kosten-batenanalyse ook een rol, waaruit TriFact365 als kosteneffectief naar voren kwam. 

Implementatie

Het doel van het automatiseringsproces was om facturen met zo min mogelijk handmatige handelingen te boeken. Omdat dit nog handmatig gebeurde, was een overstap naar software een grote stap. Wat het proces bemoeilijkte, was dat de overstap midden in het jaar en onder tijdsdruk moest gebeuren. Gelukkig ging de implementatie van TriFact365 zo snel en efficiënt als van tevoren werd ingeschat. 

Automatiseringsbedrijf

Hoewel Triple P een automatiseringsbedrijf is, beschrijft Bianca zichzelf niet als techneut, maar als iemand met goed begrip van de cijfers. Het feit dat ze maar een half uur bezig waren met de implementatie van TriFact365 en daarbij geen ondersteuning van haar technische collega’s nodig heeft gehad, geeft aan dat deze verbetering soepel kon worden doorgevoerd. Los van de tijdwinst heeft de implementatie van TriFact365 geen invloed gehad op het verloop van de dagelijkse werkzaamheden. Na een half jaar te werken met TriFact365 zijn ze nog steeds erg tevreden. 

Dit artikel delen:

Nieuwste artikelen

Bekijk alle artikelen