TriFact365 biedt betaalbare bescherming tegen oplichting via voice-cloning

Voice-cloning-software die in staat is om spraak te genereren in het Nederlands is de laatste tijd regelmatig in het nieuws. Met dit soort software is het heel eenvoudig geworden voor oplichters om zich via de telefoon voor te doen als iemand anders. Veel middelgrote bedrijven, stichtingen en/of verenigingen lopen hierdoor een steeds groter risico.

man wijst met beschuldigende vinger naar andere man

Gevaren

Onlangs publiceerde het NRC een interessant artikel van Stijn Bronzwaer over voice-cloning met de titel: “’Mam! Help! Kun je snel geld overmaken?’”. In het kader daarvan, was de schrijver ook te gast in de podcast van NRC waarin het onderwerp telefonische oplichting besproken werd. Want, hoewel de titel van dit artikel vooral verwijst naar oplichting in een persoonlijke sfeer, schuilt er ook gevaar in de toepassing van zulke geraffineerde technieken in een professionele context.

Stel je een situatie voor waarin een directeur belt met de financiële administratie om te vragen of er met spoed geld kan worden overgemaakt. Voor veel bedrijven is deze situatie herkenbaar. Met voice-cloning-software ligt het gevaar op de loer dat, hoewel de stem van de directeur duidelijk herkend wordt, het telefoontje helemaal niet van de directeur maar van een oplichter afkomstig is.

“De oplossing is heel eenvoudig. Maak duidelijke afspraken over wanneer er geld overgemaakt kan worden.”

Hoe groter een organisatie, hoe kleiner de kans is dat dit soort oplichting door allerlei interne controles mogelijk is. Maar veel middelgrote bedrijven, stichtingen en/of verenigingen lopen een steeds groter risico om hier slachtoffer van te worden als ze zich hier niet tijdig tegen wapenen.

Autoriseren

De oplossing is heel eenvoudig. Maak duidelijke afspraken over wanneer er geld overgemaakt kan worden. Een goede afspraak is dat geld pas overgemaakt kan worden als er een openstaande post is in de crediteurenadministratie waar een inkoopfactuur aan staat gekoppeld die aantoonbaar is geautoriseerd door de juiste persoon.

Het autoriseren van facturen is een functie die in veel boekhoudpakketten ontbreekt, beperkt aanwezig is of hoge kosten met zich meebrengt. TriFact365 biedt hiervoor een betaalbare oplossing, die eenvoudig te koppelen is met een groot aantal boekhoudpakketten en die gemakkelijk in te stellen is.

Vervolgstap

Maakt jouw organisatie al gebruik van TriFact365? Neem dan contact op met je Beheerder, zodat deze de autorisatiefunctie voor je kan inschakelen.

Maakt jouw organisatie nog geen gebruik van TriFact365? Vraag dan een gratis versie aan en we helpen je gratis en vrijblijvend op weg!

Nieuwste artikelen

Bekijk alle artikelen