Facturen scannen en inboeken

Ontdek hoe je 2x sneller kunt boekhouden door inkoopfacturen te scannen en boeken met TriFact365 software. Facturen scannen bevordert de groei van je bedrijf!

pijl die naar Start Gratis wijst met tekst 17.000 organisaties werken al met TriFact365
Laptop en telefoon met TriFact365 voor inkoopfacturen scannen en boeken.

Iedereen kan facturen scannen en inboeken!

TriFact365 helpt financiële professionals zoals accountants, controllers en boekhouders de verwerking van inkoopfacturen te automatiseren. Ook ondernemers, managers, penningmeesters en bestuurders verwerken sneller alle inkoopfacturen met TriFact365 software.

Blije zakenmensen zittend achter laptops die papieren facturen in de lucht gooien, ze scannen en boeken inkoopfacturen met TriFact365.

Slim alle facturen digitaliseren

De wereld digitaliseert in hoog tempo en natuurlijk wil je tegenwoordig inkoopfacturen digitaliseren. Werk je nog hybride met papier, PDF en misschien al UBL inkoopfacturen? Dat alles is geen probleem voor TriFact365. Met gebruiksvriendelijke werkstromen digitaliseer je alle inkoopfacturen op 1 uniforme wijze.

TriFact365 bevordert het nieuwe werken. Het maakt niet uit waar je bent en werkt, zodra je start met TriFact365 heb je in no-time alle inkoopfacturen inzichtelijk en gedigitaliseerd.

Hoe kan je het beste facturen scannen

Facturen scannen is het proces waarbij je een papieren factuur scant en omzet naar een digitaal bestandsformaat. Hiervoor heb je natuurlijk een scanner nodig, zoals een multifunctional of standaard scanner. Vrijwel ieder scanapparaat voldoet om met TriFact365 aan de slag te kunnen.

Man scant facturen naar cloud van TriFact365

Inkoopfacturen scannen, hoe werkt dat met TriFact365?

TriFact365 kan vrijwel alle gescande inkoopfacturen verwerken. Besteed vooral aandacht aan de kwaliteit van het scanproces, scan facturen recht in en zorg altijd voor leesbare teksten. Van leesbare facturen wordt niet alleen onze herkenningsrobot blij, ook degenen die je boekhouding voeren en op een later moment facturen controleren. Denk daarbij aan de accountant, boekhouder, controller of de belastingdienst die een verplichte controle uitvoert.

In de praktijk verwerkt TriFact365 vrijwel alle gescande inkoopfacturen en verkoopfacturen. Het maakt niet uit of je in kleur, zwart-wit of grijstinten de factuur scant, alle kleurcombinaties worden verwerkt.

Bestandsformaat gescande facturen

TriFact365 verwerkt gescande facturen in de veelgebruikte bestandstypen PDF, JPG, TIFF, PNG, Word & Excel. Zonder interne afstemming is de kans dus al groot dat de scanner of multifunctional op één van deze formaten is ingesteld. In de praktijk adiviseren we wel zoveel mogelijk in PDF aan te leveren.

Na ontvangst converteert TriFact365 altijd alle bestanden naar PDF. Dit is het meest gebruikte formaat voor inkoopfacturen wereldwijd en wordt bovendien door de meeste boekhoudpakketten geaccepteerd als formaat voor bijlagen bij het importeren van journaalposten.

Scanresolutie facturen

Vrijwel iedere scanresolutie wordt door TriFact365 verwerkt, zolang je maar onthoudt dat de factuur leesbaar moet zijn en dat het ook voor je eigen organisatie niet wenselijk is om (te) grote bestanden te verwerken. Bedenk dat bij het inzien van facturen meer tijd nodig is om een factuur van 5MB te openen dan een factuur van 30kb. De meest gebruikte scanresolutie binnen TriFact365 is 200 dpi. Dit is een prima instelling voor je scanner waarmee het gescande bestand later in het proces nog goed te lezen is en de bestandsgrootte beperkt is.

Inkoopfacturen uploaden

Niet alleen inkoopfacturen, maar ook verkoopfacturen en bonnetjes kunnen gemakkelijk geüpload worden naar TriFact365. Meerdere facturen tegelijk uploaden? Geen probleem, een bulkbestand kan gemakkelijk worden aangeleverd en gesplitst.

Het uploaden van inkoop- en verkoopfacturen (PDF en UBL) kan gemakkelijk worden gedaan in de portal en via de e-mail. Bonnetjes kun je eenvoudig fotograferen en uploaden met de mobiele app.

Inkoopfacturen scannen

Papieren facturen scannen en verwerken met TriFact365 is heel eenvoudig. Je kunt met iedere scanner een factuur inscannen, bijvoorbeeld op 200 dpi, waarna je deze upload of e-mailt naar TriFact365. Onze automatische OCR software verwerkt deze factuur direct en stelt automatisch een boeking voor.

Wil je alles weten over het fysiek scannen van facturen in combinatie met TriFact365? Lees dan hier verder.

Inkoopfacturen scannen met de OCR van TriFact365

Automatisch boekingsvoorstel

Slimme en zelflerende algoritmen presenteren een automatisch boekingsvoorstel. Je hoeft alleen nog maar een visuele controle uit te voeren. TriFact365 kan ook een automatisch voorstel presenteren voor het aanmaken van een nieuwe relatie. Nog maar één druk op de knop vereist.

  • Facturen automatisch boeken in de juiste valuta.
  • Kosten en opbrengsten spreiden over verschillende periodes met de optie ‘Transitorische boeking‘.
  • Facturen geblokkeerd voor betaling inboeken. Na goedkeuring in TriFact365 wordt de boeking vrijgegeven voor betaling.

Facturen inboeken

Natuurlijk wil iedereen het liefst automatisch alle inkoopfacturen boeken. Helaas laat dat 100% automatische verwerking nog een even op zich wachten.

Met TriFact365 slimme factuurverwerking loop je voorop in de race om de meeste efficiency. Onze software minimaliseert handelingen en maakt intensief gebruik van de modernste technieken waarmee je een automatisch boekingsvoorstel ontvangt tot op regenniveau.

Na een visuele controle van een paar seconden boek je met 1 klik de inkoopfactuur in je administratie.

Inkoopfacturen scannen en boeken met TriFact365. Van JSON naar boekingsvoorstel.

Facturen goedkeuren

Ontdek ook de TriFact365 Workflows voor het goedkeuren van facturen. Gebruikers autoriseren of procureren simpel via TriFact365 app (smartphone) of portal.

Autorisatiemanagement

Laat gebruikers facturen en boekingsvoorstellen goedkeuren, zowel voor als na het boeken. Meerdere gebruikers parallel of na elkaar, verplicht en/of optioneel.

E-mailherinneringen

Stel automatische e-mailherinneringen of pushnotificaties in voor gebruikers die nog inkoopfacturen moeten goedkeuren. Handig voor de mobiele app!

De 6 belangrijkste voordelen van TriFact365

Tijdbesparend

TriFact365 scant en automatiseert je ingaande en uitgaande factuurstroom.

Uniform werken

TriFact365 koppelt met de meeste boekhoudpakketten binnen Nederland.

Scherpste tarieven

TriFact365 heeft de scherpste tarieven in de Nederlandse markt.

Zeer gebruiksvriendelijk

TriFact365 heeft de meeste 5-sterrenreferenties voor de top 10 boekhoudpakketten.

Supersnelle support

TriFact365 levert supersnelle persoonlijke support via e-mail, telefoon en chat.

Gratis gebruikers

TriFact365 is AVG-proof en werkt met ISO-gecertificeerde infrastructuur.

Conclusie over facturen scannen

Het scannen van facturen bespaart veel tijd. Deze besparing is maximaal als alle processtappen volledig worden uitgevoerd met TriFact365 software. Als bijkomend voordeel zal je ook verderop in het proces met boekhoud- en rapportagesoftware veel tijd besparen. Denk bijvoorbeeld aan snellere controles voor de periodieke aangifte omzetbelasting, het opstellen van de jaarrekening of het opstellen van kostenrapportages. Doorklikken naar ingescande digitale facturen gaat altijd sneller dan het opzoeken van papieren facturen in ordners.

Bespaar tijd met het verwerken van inkoopfacturen

Start vandaag nog met de snelste verwerking van inkoopfacturen, probeer 30 dagen gratis