Declaratiesoftware voor digitaal declareren in AFAS

Digitaliseer bonnen en declaraties in AFAS met slimme declaratiesoftware van TriFact365.

Zelflerende declaratiesoftware voor alle AFAS gebruikers

In TriFact365 kun je GRATIS gebruikers toevoegen die bonnetjes, declaraties (en ook facturen) kunnen uploaden, waarna automatische Worfklows starten.

TriFact365 mobiele app

1. Declaraties toevoegen

Met de TriFact365 declaratiesoftware kun je alle declaraties en bonnen eenvoudig aanleveren in een voorportaal met een live verbinding naar AFAS. Hiertoe geef je een gebruiker toegang tot de gewenste Administratie met de rechten voor Toevoegen. Vervolgens kan deze gebruiker met de TriFact365 App (iOS/Android) direct aan de slag met het fotograferen van bonnetjes en declaraties en deze met 1 klik versturen.

Het inrichten van optionele Workflows is een krachtig middel om ook buiten AFAS bonnetjes en declaraties digitaal te accorderen.

2. Declaraties accorderen

De keuze is aan jou, je kunt aanvullend gebruik maken van de AFAS Workflows of je kiest voor de TriFact365 werkstromen voor Autoriseren en Procureren. Slimme signalering via email of pushnotificatie in je App geeft gebruikers aan dat ze een activiteit moeten uitvoeren. Na autorisatie verschijnt automatisch de journaalpost voor AFAS.

Controlescherm in TriFact365
Robothand en mensenhand vormen hart voor AFAS

3. Declaratie journaliseren in AFAS

De journaalpost voor AFAS kan op regelniveau worden verwerkt met per regel verschillende BTW-codes of je kiest voor BTW subtotalen. Met TriFact365 heb je perfecte aansluiting met de werking en functies die je in AFAS gebruikt. Na het inboeken kunnen gebruikers optioneel nog procureren waarbij je ook declaraties tijdelijk kunt blokkeren en na procuratie weer automatisch vrijgeeft voor betaling via AFAS. Bij de journaalpost wordt ook een bijlage in PDF formaat van de declaratie meegestuurd naar AFAS, dus je digitale dossier van al je bonnetjes is naast TriFact365 ook beschikbaar in AFAS. 

De voordelen van TriFact365 Declaratiesoftware voor AFAS gebruikers

In TriFact365 kun je GRATIS gebruikers toevoegen die bonnetjes, declaraties en andere documenten (zoals facturen) kunnen uploaden via Mobiele App of Webportaal. Restricties zijn niet aanwezig, je kunt dus ook gebruikers van buiten je eigen organisatie toevoegen zolang hun emailadressen in TriFact365 uniek zijn. De Aanleverportaal is de krachtigste in Nederland in zijn soort en is ook te koppelen met andere softwarepakketten. MKB bedrijven en Accountants werken om voorgaande redenen bijzonder graag met TriFact365.

Ook de optionele werkstromen voor het autoriseren en procureren van declaraties zijn zeer gewild. Naast de eenvoudige werking, iedereen kan er zelfstandig mee werken zonder traning, is ook de scherpe prijs per gebruiker een groot verschil met AFAS en eventuele andere oplossingen. Dit komt voort uit onze passie om clouddiensten aan te bieden die beter, sneller én voordeliger zijn.

Tenslotte staat TriFact365 bij AFAS gebruikers vooral bekend om de Scan en Herken software waarmee je ook nog eens je complete factuurverwerking automatiseert. Als je alle voordelen bij elkaar optelt dan is het een simpele optelsom waarbij de prijs/kwaliteit verhouding voor AFAS gebruikers bijzonder attractief is. 

Zelf alle voordelen ervaren van Scan en Herken?

PLUG & PLAY: Binnen 1 minuut GRATIS aan de slag zonder verplichtingen!