AFAS digitale factuurverwerking

Slimme digitale factuurverwerking voor AFAS bevordert samenwerking tussen accountants en hun klanten!

De voordelen van digitale factuurverwerking voor AFAS

AFAS Software heeft geen ingebouwde Scan & Herken voor inkoop- en verkoopfacturen. TriFact365 is een alles-in-1 oplossing voor papieren, PDF en UBL facturen. In de Nederlandse markt zijn UBL facturen groeiend in aantal, maar nog steeds een beperkt percentage van het totaal aantal facturen. Veruit het meest gebruikte factuurformaat is PDF. Met TriFact365 pak je het voordeel van een hybride oplossing in een accountancymarkt die gestaag digitaliseert!

Screenshot TriFact365 mobiele app voor het autoriseren, procureren en uploaden van declaraties in AFAS, een deelproces van AFAS digitale factuurverwerking.

1. Aanleverportaal en online archief

Qua prijs/kwaliteitverhouding is er geen systeem in de Nederlandse markt dat kan tippen aan het aanleverportaal van TriFact365. Als accountant krijg je de beschikking over e-mail, scanner, upload via de portal, of TriFact365 app. Je bepaalt zelf met je klant(en) waar ze gebruik van willen maken.

TriFact365 verwerkt en accepteert e-facturen in alle belangrijke formaten, waaronder PDF, UBL, JPG, PNG, TIFF, WORD en EXCEL. Ook papieren facturen scan je eenvoudig in en lever je eenvoudig digitaal aan in het Documentenportaal. Automatische workflows voor slimme factuurverwerking starten direct na ontvangt van een document.

Na aanlevering en herkenning via onze zelflerende OCR Software worden alle boekingsdocumenten die zijn verzonden naar AFAS opgeslagen in het online archief van TriFact365. Hierin zijn de aanleverde documenten met bijlagen, opmerkingen en verwerkte journaalposten terug te vinden. Je kunt onbeperkt archiefgebruikers aanmaken, handig voor accountants die de toegang gratis willen delen met klanten!

2. Ontvang Peppol facturen

E-facturen uit het Peppolnetwerk ontvang je eenvoudig via de mailbox in TriFact365. Onze zelflerende software doet automatisch een boekingsvoorstel met grootboekrekeningen en btw-codes. Niet bijzonder, want boekhoudpakketten bieden dit ook aan, toch? TriFact365 biedt Peppol alles-in-één aan met Scan en Herken, dus 1 loket voor al je klanten. De ene klant kiest voor Scan & Herken en de andere voor 100% Peppol of een mix!

Screenshot van het controlescherm in de TriFact365 portal voor automatische boekingsvoorstellen bij e-factureren.
Robothand en mensenhand vormen hart voor TriFact365 en scan en herken voor e-facturen in AFAS.

Tijdslijnen op documentniveau

Verbeter de interactie binnen je kantoor en met klanten. Bepaal zelf wie welke gebruikersrechten ontvangt en werk écht samen door communicatie op documentniveau. Tijdslijnen, pushnotificaties op smartphone, e-mailberichten bij ouderdom van facturen, je kunt het allemaal eenvoudig inrichten en benutten met TriFact365. Geen dure consultants en/of geen opstartkosten!

Zelf alle voordelen ervaren van AFAS digitale factuurverwerking?

Koppel PLUG & PLAY met AFAS: Binnen 1 minuut GRATIS aan de slag zonder verplichtingen!