JB Diesch: Van Zeeuwse babbelaars en biologische limonade tot efficiënte factuurverwerking met TriFact365 

JB Diesch is het bedrijf achter verschillende Zeeuwse streekproducten. Recent begonnen ze met TriFact365, omdat ze hiermee meer inzicht en overzicht kunnen creëren in de administratieve processen. 

Open ketels 

JB Diesch is sinds 1892 het bedrijf achter verschillende Zeeuwse streekproducten, waarvan de bekendste de Zeeuwse babbelaars is. Ze maken deze babbelaars nog steeds op een ambachtelijke manier met grote open ketels boven een open vuur. Deze babbelaars zijn als icoon wereldwijd bekend. Ze worden verpakt in de bekende, blauwe blikjes met mensen in klederdracht erop. 

JB Diesch

Zeeuwse streekproducten 

Naast de babbelaars is het assortiment inmiddels verbreed met onder andere met of zonder stukjes babbelaar , verschillende soorten fudge, Zeeuws speculaas en – als meest recente aanwinst – biologische limonade in zeven verschillende smaken onder de merknaam Searoop. Verantwoordelijk voor de productontwikkeling zijn Margot Verhaagen en Wouter Nolen , die naast de productontwikkeling ook verantwoordelijk zijn voor sales, marketing en alle administratieve werkzaamheden. 

Meer ondersteuning 

Margot geeft aan dat het bedrijf hard groeit en dat er daardoor steeds meer mensen bij komen die hen in hun taken ondersteunen. In zo’n situatie is het belangrijk dat iedereen op de hoogte is van alle processen, zodat iedereen op elk moment inzicht en overzicht heeft. Met name binnen de administratieve taken. Om de ondersteuning hierin een boost te geven, koos JB Diesch recent voor TriFact365. 

“We hebben gezocht naar een manier om tijd te besparen bij het handmatig invoeren van facturen. Een aantal aspecten hierin waren belangrijk, met name de kosten en het gebruiksgemak.” 

Belangrijke functionaliteiten 

“We hebben gezocht naar een manier om tijd te besparen bij het handmatig invoeren van facturen. Een aantal aspecten hierin waren belangrijk, met name de kosten en het gebruiksgemak”, geeft Margot aan. Op basis van die twee punten zijn ze uiteindelijk bij TriFact365 uitgekomen. Daarnaast keken ze naar welke functionaliteiten het programma nog meer kan bieden. Zo maken ze nu met name gebruik van de archieffunctie en overwegen ze voor de toekomst het autoriseren en procureren van facturen. 

Integratie met Exact 

Om een idee te krijgen van TriFact365 werkt en hoe het in hun organisatie past, hebben ze de gratis proefperiode van dertig dagen gebruikt. Dat gaf al een heel duidelijk beeld. “Toen we op de website keken werd al een heleboel duidelijk, maar wat we niet wisten, was hoe het eruit zag”, zegt Wouter. Ze bekeken een filmpje om een beter beeld te krijgen van hoe snel het werkt en of het zou werken in combinatie met hun boekhoudpakket, Exact Online. Gelukkig werkt de integratie vlekkeloos. 

Dit artikel delen:

Nieuwste artikelen

Bekijk alle artikelen