Ervaringen en advies van Rousch over automatisering met TriFact365

Als personeelsbemiddelaar is Rousch gespecialiseerd in het vinden van vast en tijdelijk personeel in verschillende sectoren, waaronder finance, IT, banken en verzekeringen, zorg en juridische dienstverlening. Ze bieden wervings- en selectiediensten voor permanente werknemers aan evenals inhuurconstructies voor tijdelijke medewerkers. Hun diensten zijn ideaal voor situaties van tijdelijke onderbezetting, zwangerschapsverlof en andere personeelsuitdagingen. Sindskort werken ze met TriFact365.

Service en netwerk

Hoewel Rousch landelijk actief is, is het een relatief klein bedrijf. Wat hen onderscheidt, is hun hoogwaardige serviceniveau. Ze streven ernaar om de perfecte match te realiseren en bieden uitstekende nazorg aan hun klanten. Daarnaast hebben ze een uitgebreid netwerk van zzp’ers waarmee ze samenwerken. Dankzij dit netwerk kunnen ze snel en efficiënt de juiste professionals vinden voor hun klanten.

Rousch

Als directeur en eigenaar vervult Etienne verschillende rollen binnen het bedrijf. Aan de ene kant fungeert hij als vliegende keep, waarbij hij betrokken kan zijn bij diverse operationele taken. Aan de andere kant houdt hij zich bezig met de algemene aansturing van het bedrijf, het formuleren van strategisch beleid en het ontwikkelen van de visie. Etienne geeft leiding door middel van het aansturen van teamleiders. Hij zorgt ervoor dat zij de juiste richtlijnen krijgen en dat zij in staat zijn om hun teams effectief te leiden.


Voordelen van cloud-software

Toen Rousch een paar jaar geleden nog werkte met een lokale versie van hun boekhoudprogramma en hun urenregistratie nog op papier deed, was dit voor Etienne een aanleiding om een automatiseringsproject in gang te zetten. Zo ze stapten van de lokale versie van hun boekhoudprogramma over naar de cloud-versie hiervan en later naar Exact Online.


“Onze accountant zei dat Exact een vergelijkbare oplossing kan bieden, maar dat die veel duurder is.”

Als volgende stap in dit automatiseringsproces besloot Etienne om ook de verwerking van inkomende facturen te automatiseren. Dit zou hen helpen om het factureringsproces te stroomlijnen en tijd te besparen. Een tip van de accountant heeft Rousch ertoe aangezet om TriFact365 te onderzoeken als oplossing.


Automatiseringstraject

Met betrekking tot de overstap naar een cloud-oplossing merkte Etienne op dat er veel tijd verloren is gegaan. In eerste instantie maakten ze de overstap naar een cloud-oplossing, om vervolgens weer een nieuwe overstap te moeten maken. Dit veroorzaakte een vertraging van ongeveer een half jaar in het automatiseringsproces.

Etienne geeft aan dat er meer tijd besteed had kunnen worden besteed aan onderzoek en het in kaart brengen van de behoeften aan de voorkant van het proces. Hij adviseert breder te kijken naar de behoeften en kies niet alleen voor de meest voor de hand liggende optie: “Bij de overstap van het boekhoudpakket hebben we ook een tip gehad van onze accountant. Die tip hebben we niet opgevolgd en dat heeft ons een half jaar gekost. Dus toen hij het advies voor TriFact365 gaf, hebben we daar wel naar geluisterd!”

Nieuwste artikelen

Bekijk alle artikelen