Met deze onderbelichte functies helpen we bij het sneller boeken van facturen in TriFact365

Ben je een fervent gebruiker van TriFact365 en wil je jouw factuurverwerkingsproces nog verder versnellen? Lees dan door, want in TriFact365 zijn een aantal handige trucjes gebouwd die je hierbij kunnen helpen. Drie tips over mogelijkheden die jij vermoedelijk nog niet kent en hoe je deze in jouw voordeel kunt gebruiken. 

Sneltoetsen

Om je te kunnen helpen bij het efficiënt verwerken van facturen willen we je laten kennismaken met onze sneltoetsen en hoe je ze kunt gebruiken. Door je hierin te verdiepen verhoog je eenvoudig je productiviteit en bespaar je kostbare tijd. 

Sneltoetsen voor Mac
in TriFact365
CTRL + ALT + S Boeken/verwerken
CTRL + ALT  + plus (+) Een extra boekingsregel toevoegen
CTRL + ALT  + min (-) De laatste boekingsregel verwijderen
CTRL + ALT  + C Omschrijving van de eerste boekingsregel overnemen op alle regels
CTRL + ALT  + R Aanmaken van een nieuwe debiteur/crediteur
CTRL + ALT  + M Wijzigen van de geselecteerde debiteur/crediteur
CTRL + ALT  + U Stamgegevens bijwerken
CTRL + ALT  + komma (,) Naar de vorige pagina van de PDF
CTRL + ALT  + punt (.) Naar de volgende pagina van de PDF

Rekenfunctie

Om een berekening in te voeren, typ je eenvoudig de gewenste formule in de betreffende cel. Zodra je op Enter drukt, voert TriFact365 de berekening uit en toont het onmiddellijk het resultaat. 

In het streven naar nog meer efficiëntie en gebruiksgemak heeft TriFact365 een handige rekenfunctie geïntegreerd in het boekingsscherm. Hiermee stelt TriFact365 gebruikers in staat om snel en nauwkeurig berekeningen uit te voeren binnen specifieke velden. 

Schermafdruk uit TriFact365 waarbij het veld Bedrag rood is omcirkeld.

De velden bevatten de mogelijkheid om eenvoudige berekeningen uit te voeren, waaronder optellen (+), aftrekken (-), vermenigvuldigen (*) en delen (/). De rekenfunctie is van toepassing op de cellen “Bedrag” en “BTW”, zodat je snel en gemakkelijk financiële berekeningen kunt maken. 

BTW-calculator

Soms kan het voorkomen dat het bedrag inclusief BTW wordt herkend in plaats van het bedrag exclusief BTW. Voor een correcte boekhouding is het essentieel dat het veld “Bedrag” altijd het bedrag exclusief BTW bevat. TriFact365 heeft hiervoor een speciale BTW-calculator geïntegreerd. 

Schermafdruk uit TriFact365 waarbij de BTW calculator rood is omcirkeld.

Met deze calculator kun je eenvoudig het bedrag inclusief BTW omrekenen naar het bedrag exclusief BTW. Dit doe je door simpelweg op het icoontje van de Calculator te klikken. Het bedrag wordt dan automatisch aangepast. Je kunt de berekening ongedaan maken door nogmaals op de Calculator te klikken. 

Samenvatting

Het gebruik van de sneltoetsen, rekenfunctionaliteiten en de BTW-calculator verhogen je nauwkeurigheid bij het boekhouden. TriFact365 ontwikkelt continue slimme functies voor een soepeler en foutloos boekhoudproces. We horen het graag als je nog vragen hebt over deze functionaliteiten of andere aspecten van TriFact365.

Ontwikkelwensen

We leggen alle wensen per gebruiker vast. Dit noemen we ontwikkelwensen. Deze ontwikkelwensen vormen een belangrijk uitgangspunt voor de doorontwikkeling. Het heeft dus zeker zin je vragen of wensen te melden!

Nieuwste artikelen

Bekijk alle artikelen