Jaarafsluiting 2021: Tips voor het maken van de jaarafsluiting in je boekhouding

Het einde van 2021 nadert en dat betekent ook een overgang naar een nieuw boekjaar in de administratie. Om deze jaarovergang zo makkelijk mogelijk te maken hebben we een aantal handige links per boekhoudpakket voor je op een rij gezet. Zo kun je goed voorbereid het nieuwe (boek)jaar in! Lees hieronder de tips voor Jaarafsluiting Boekhouding per boekhoudpakket.

Blije man achter computer met benen op tafel werkt met Scan & Herken software. Een vlotte jaarafsluiting boekhouding!

AccountView

Eindejaarsverwerking betekent in AccountView ‘een nieuw boekjaar automatisch aanmaken’. Visma heeft een handige checklist opgesteld om dat op de juiste manier te doen. Lees daarom eerst deze procedure helemaal door, inclusief de tips en gerelateerde procedures, en maak daarna het nieuwe boekjaar aan.
Bekijk hier de checklist voor AccountView >>

AFAS

De jaarovergang in AFAS bestaat uit twee delen: het afsluiten van het oude boekjaar en het opstarten van het nieuwe boekjaar. AFAS heeft twee handige themapagina’s beschikbaar met een aantal  controles die belangrijk zijn voor de jaarovergang.
Bekijk hier de themapagina’s voor AFAS >>

Exact Online

In Exact Online is een ‘traditionele’ jaarafsluiting niet meer nodig. Het enige dat moet gebeuren voordat je in een nieuw boekjaar kunt boeken, is het aanmaken van dat boekjaar. Exact heeft een artikel geschreven dat beschrijft waar je precies op moet letten.
Bekijk hier de eindejaarsverwerking in Exact Online >>

King Business Software

Voor King Business Software zijn er handleidingen beschikbaar voor het afsluiten en het openen van een boekjaar. Ook zijn er verschillende instructievideo’s gemaakt ter ondersteuning.
Bekijk hier de hulpmiddelen voor King Business Software >>

King Finance / iMUIS Online

King Software heeft een handige blogpost geplaatst met daarin instructies voor de jaarafsluiting in King Finance / iMUIS Online.
Bekijk hier de hulpmiddelen voor King Finance / iMUIS Online >>

SnelStart

Bij het afsluiten van het boekjaar maakt SnelStart automatisch een nieuw boekjaar aan en wordt de beginbalans daarin geboekt. Op het Kennisplein van SnelStart staat een handig stappenplan voor het maken van de jaarafsluiting.
Bekijk hier het stappenplan voor SnelStart >>

Twinfield

Wat kun je doen om de overgang naar een nieuw boekjaar in Twinfield zo goed mogelijk uit te voeren en de werkzaamheden te spreiden? Twinfield heeft een handige checklist geplaatst.
Bekijk hier de checklist voor Twinfield >>

Unit4 Multivers / Boekhoud Gemak

Om te helpen bij de jaarafsluiting in Unit4 Multivers / Boekhoud Gemak heeft Unidis, partner van Unit4, een aantal handige hulpmiddelen beschikbaar gesteld. Ook is het mogelijk om een consult in te plannen indien je hulp wenst bij de jaarafsluiting.
Bekijk de hulpmiddelen voor Unit4 Multivers / Boekhoud Gemak >>

Visma eAccounting

Binnen Visma eAccounting is een handige checklist aanwezig voor de jaarafsluiting (Boekhouding – Checklist jaarafsluiting). Daarnaast is er door Visma ook een instructievideo beschikbaar gemaakt.
Bekijk de instructievideo voor Visma eAccounting >>

Nieuwste artikelen

Bekijk alle artikelen